SON DAKİKA
Hava Durumu

Mevlit yemeği 69 kişiyi zehirledi

Orhangazi’de mevlit programında ikram edilen yemekten yiyen 69 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2012 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2012 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Orhangazi’de mevlit programında ikram edilen yemekten yiyen 69 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Orhangazi’de geçen hafta hayatını kaybeden Selahattin Bilgin için yakınları mevlit programı tertipledi. Ölen şahsın Arapzade Mahallesi’ndeki evinde gerçekleştirilen mevlitte yakınları gelen misafirlere tavuklu pilav ayran ve helva ikramında bulundu. Yemekten kısa bir süre sonra çok sayıda vatandaş kusma, yüksek ateş şikayeti ile Orhangazi Devlet Hastanesi’ne başvurdu. 20’ye yakın çocuk ile birlikte gece geç saatlere kadar toplam 69 hasta hastaneye getirildi. Hastaneye gelen ve gıda zehirlenmesinden dolayı rahatsızlık yaşadığı tespit edilen 69 hastaya doktorlar acil müdahalede bulundu. Gece acil servisteki yoğunluk nedeniyle birçok hasta, hastanenin diğer servislerinde kontrol altına alındı. Orhangazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Recep Diler ve Hastane Müdürü Ömer Yalavuz da hastaneye gelerek durum hakkında doktorlardan bildi aldı.

Recep Diler, bir cenaze evinde yenen yemekten dolayı gıda zehirlenmesi ihtimali olan hastalara hastanede müdahale edildiğini belirterek, durumu ciddi olan herhangi bir hastanın olmadığına dikkat çekti. Diler, “Şimdi İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğümüz mevlitte yenen yemekten numuneler alıp Sağlık Bakanlığı laboratuarlarına gönderdi. Laboratuar sonuçlarına göre zehirlenmenin nedenini öğrenmiş olacağız” dedi.
Öte yandan, yaşanan zehirlenme dolayısıyla polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Mide bulantısı nedeniyle hastaneye başvuran hastalar ise gece yarısına kadar doktor kontrolünde tutulduktan sonra taburcu edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.