SON DAKİKA
Hava Durumu

Meydan'da yıkımlar başladı

Osmangazi Belediyesi, kendi hizmet binası karşısında metruk halde duran 7 binayı 5.5 milyon liraya satın alarak yıkmaya başladı. 

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediyesi, kendi hizmet binası karşısında metruk halde duran 7 binayı 5.5 milyon liraya satın alarak yıkmaya başladı. 


Başkan Mustafa Dündar, kentsel dönüşümde ilk Osmangazi Belediyesi binası ile Kent Meydanı arasındaki binaların yıkımına başladıklarını belirterek, "Kent Meydanı'nı adına yakışır hale getiriyoruz. 7 binanın kamulaştırması bitti, yıkılıyor. Diğer binalarla da alakalı mal sahipleri ile görüşmelerimiz ve davalarımız sürüyor. Bu binaları da alarak belediye ile Kent Meydanı arasında hiçbir yapı bırakmayacağız. Hatta nihai hedef, Fevzi Çakmak Caddesi'ni yerin altına alıp, Ankara yoluna kadar Kent Meydanı'nı genişletmektir" dedi.
Başkan Dündar, 12 mahallede dönüşüm için master plan hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi. Bursa'da yüzlerce sokağa ambulans ve itfaiyenin giremediğine dikkat çeken Başkan Dündar, son 40 yılda içinden çıkılmaz hale getirdiğimiz şehri bir anda dönüştürmenin mümkün olmadığını söyledi. Başkan Dündar, belki 30 yılda gerçekleşecek bir dönüşümün master planlarını, yani temellerini sağlam bir şekilde hazırlayarak gelecek başkanlara da ışık tutacak bir çalışmaya imza attıklarını bildirdi. Başkan Dündar, "Kentsel dönüşümde teknik çalışmanın 1. etabını tamamladık. Aciliyetle belirlediğimiz 10-12 bölgede ilke kararlarını ortaya koyuyoruz. Biz sosyal donatı alanları ile nefes alınabilecek alanlar oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Öncelikle zihinlerdeki dönüşümü sağlayacağız. Bursa'da artık kaçak yapı yapmanın imkansız olduğunu vatandaşlar bilecekler. Bu arada kentsel dönüşüm sahalarında müteahhitlerle mal sahiplerini buluşturuyoruz. Osmangazi büyük bir alan, biz kentsel dönüşümün master planını hazırlıyoruz. Görevde olduğumuz dönemde 496 kaçak yapıyı yıktık. Bursa'da en değerli arazinin Osmangazi'de olduğu tartışmasız bir gerçektir. Önemli olan bu özelliğin bir an önce değerini bulmasıdır. Bursa bu dönüşümde yeni cazibe merkezleri kazanacaktır" diye konuştu.
Yalova Yolu'nda da tarihi şehir merkezine doğru 2 tane yeni 40'ar metrelik dikey yol açarak, mevcut yolu tramvay hattı ve yayalaştırma olarak düşündüklerini anlatan Başkan Mustafa Dündar, "Bu bir anda olacak bir çalışma değildir. Planlamada bu şekilde düşünülüyor. Bazı yerler imar uygulaması ile kazanılacak, bazı yerler kamulaştırılacak. Bir taraftan bu bölgede iki yeni ana cadde açılarak binalar kıymetlenecek, bir taraftan da mevcut yol alış veriş ve yaya aksı için değerlendirilecek" dedi.
Osmangazi Belediyesi'nin geçen dönemde Doğanbey ve Kamberler dönüşümlerini yaptığı için bir kurumsal tecrübesi olduğuna işaret eden Başkan Dündar, bu işin temel dayanağının yerelde çözülmesi olduğunu kaydetti.
Belediyenin rol model üstleneceğini anlatan Başkan Dündar, "Bunu gelsin belediye yapsın diyemezsiniz. Burada belediye arabulucu olacaktır. Çözüm şekillerini belediye belirleyecektir. Halkımızda isterse bu dönüşüm yapılabilecektir. Emin adımlarla ilerliyoruz, master planımızı yaptık. Envanterimizi ortaya çıkartıp riskli bölgeleri belirledik, kentsel dönüşüm için öncelik arz eden Yalova Yolu, Soğanlı, Alemdar, Zafer, Atıcılar, Gülbahçe, S. Garaj, Esentepe, Altıparmak, Çarşamba, Bağlarbaşı Geçit ve Emek alt bölgelerinde etaplar halinde yapılacak çalışmalar olacak. Afet riskleri asgariye indirilmiş, planlı, sosyal teknik alt yapıları çözülmüş yeni alanlar Osmangazi’ye kazandırılacaktır" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.