SON DAKİKA
Hava Durumu

Mezarlıklarda engeller kalkıyor

YENİ HALİ

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mezarlıklarda engeller kalkıyor
-Sercan GÜLER
Büyükşehir Belediyesi,  engelli vatandaşların daha kolay hareket edebilmelerini sağlamak amacıyla mezarlıklarda yenileme işlemlerine başladı. Bu kapsamda şehrin çeşitli yerlerinde eskiyen ve hareket alanını zorlaştıran mezarlık zeminleri modern parke taşlarla değiştiriliyor.
Büyükşehir Belediyesi mezarlıkları yenilemek için başlattığı çalışmalarda Küçükbalıklı Mezarlığı’nı yenileyerek engelliler ve tüm vatandaşlara büyük kolaylık sağladı.

Küçükbalıklı Mezarlığı’nda Büyükşehir Belediyesi ekipleri örnek bir işe imza atarak engellilerin aile kabristanlarını daha rahat ziyaret edebilmesi için eski ve yıpranmış olan taşları yeni ve modern parke taşları ile değiştirdi. Tüm belediyelere örnek olması geren bu çalışma engelli vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılandı.

ESKİ HALİ

YENİ HALİ
‘BÜYÜKŞEHİR DUYARSIZ KALMADI
Geçtiğimiz günlerde gazetemizde “Engelli vatandaşın yürek yakan feryadı” başlığıyla çıkan haberde, Küçükbalıklı Mezarlığı’nda bir vatandaşın aile kabristanına tekerlekli sandalye ile gidemediğini aktarmıştık. Bu haber neticesinde harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri örnek bir işe imza attı. Eski, yıpranmış, aralarında boşluklar olan yürümekte dahi zorlanılan zemin parke taşlar sökülerek yerine, parke taş döşendi.
MEZARLIKLAR YENİLENİYOR
Özellikle engelli vatandaşların, tekerlik sandalye ile hareket etmekte zorlandığı mezarlıklar hakkında belediyelere onlarca şikayet geliyor. Bazı şikayetler karşılık bulurken, çoğu zaman engelli hakları göz ardı edilerek maalesef yanıtsız kalıyor. Küçükbalıklı Mezarlığı’nda engelli bir vatandaşın gazetemize feryadıyla sesini duyurduğu bu durum karşısında harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri eski ve yıpranmış olan taşları yeni modern parke taşları ile değiştirerek onların hayatlarını kolaylaştırma noktasında önemli ve örnek olan bir işe imza attı.
ENGELLER ORTADAN KALKTI
Bursa ve Türkiye’ye örnek bir işe imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri engelli vatandaşın feryadına kulak vererek diğer belediyelere de yol gösterdi. Birçok engelli vatandaşın hareket etmekte zorlandığı hatta çoğu zaman tekerleklerinin taşlarına arasına sıkışarak düşme tehlikesi atlattığı mezarlıklar, Küçükbalıklı Mezarlığı’nda olduğu gibi yenilenmeyi bekliyor.
ENGEL BİZ OLMAYALIM
Gündelik hayatta birçok zorlukla karşılaşan engelliler şüphesiz en büyük engelleri sorumsuz belediyeler ve vatandaşlar. Kaldırım kenarlarına park edilen arabalar, bozuk kaldırım taşları, sensoru bozuk lambalar, görme engelliler için birçok eksiği bulunan yollar ilk akla onları hayatını zorlaştıran etkenler gibi görünse de onları gündelik hayatın içinde bekleyen bir çok zorluk bulunuyor. Türkiye’de ve Bursa’da engellilerin hayatını kolaylaştırmak için gerekli alt yapılar ve vatandaş bilinci oluşsa da meydana çıkan tablo, engelliler için hala birçok şeyin eksik olduğunu gözler önüne seriyor.
FERYAT KARŞILIK BULDU
Gazetemizi arayarak aile kabristanını tekerlik sandalyesi yüzünden ziyaret edemediğini dile getiren vatandaş  yürek yakan feryadında şu ifadelere yer vermişti: “Yıllar önce kaybettiğim aile büyüklerimin aile kabristanını ziyarete gittiğimde, mezarlığın kapısından itibaren yolun döşeli taş olması nedeniyle tekerlekli sandalye ilerleyemiyorum. Tekerleklerim taşların arasına sıkışıyor. Bir çok kez devrilme tehlikesi atlattım. Annemin, babamın mezarına gidip dua bile edemiyorum. Bu bana büyük acı veriyor. Engelli olduğum için mezarlarını ziyaret edemediğim için kendimi çok kötü hissediyorum. Mezarlığa gidip onları rahat bir şekilde ziyaret etmek istiyorum ama bu benim için büyük zulme dönüşüyor.”  Engelli vatandaşın gazetemizde yer alan bu çağrısından sonra vakit kaybeden harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri Küçükbalıklı Mezarlığı’nı ı engelliler için kullanılabilir bir hale getirdi. Bizim buradan Büyükşehir Belediyesi ve diğer tüm belediyelere çağrımız; gündelik hayatın her alanında ve böylesine yürekleri yakan insani bir konuda tüm mezarlıkların engelli kardeşlerimiz içinde engelsiz bir hale gelmesidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.