SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP'li Aydın'dan taş ocağı isyanı 

Osmangazi’ye bağlı Avdancık Mahallesi’nde taş ocaklarını çevreye verdiği tahribatı görüntüleyen MHP Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi G

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MHP'li Aydın'dan taş ocağı isyanı 
Osmangazi’ye bağlı Avdancık Mahallesi’nde taş ocaklarını çevreye verdiği tahribatı görüntüleyen MHP Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Cemil Aydın, sosyal medya hesabından yaşananlara isyan etti.

Alpaslan YILDIZ

MHP’li Cemil Aydın, Osmangazi’yle bağlı Avdancık Mahallesi’nde taş ocaklarının doğaya verdiği tahribata sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Osmangazi Meclisi’nde gerek yazılı önerge gerekse sözlü olarak defaten konuyu gündeme taşıdıklarını anlatan Aydın, bir an önce bu duruma el atılması gerektiğini vurguladı. Aydın, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı;  “Bursa Kamuoyuna, Avdancık Köyü (Mahalle) ve civarında taş ocaklarının doğaya verdiği zararın önüne bir türlü geçilemiyor. Bölgede faaliyet gösteren ve geçmiş yıllarda yargı süreci ile başbaşa kalan taş ve mermer ocaklarının gerek ormanlık bölgeye gerekse tarihi eserlere verdiği tahribat son derece düşündürücü noktaya ulaşmıştır. Geçtiğimiz yıllarda yerinde tesbit ettiğimiz tahribatı gözler önüne seren fotoğrafları aşağıda Bursa kamuoyunun bilgisine sunduğumuz günden itibaren durumda bir değişiklik olmamıştır. Cenevizlere ait olduğu belirtilen surlar ve tarihi mağaraların gerek dinamit patlatma gerekse diğer fiziki yollarla yok edilmeye çalışıldığı bölgede define aranıyor iddialarının da ciddiyetle ele alınması kanaatindeyiz. Son günlerde irili ufaklı mağaraların içinde ve önünde dinamitle patlatmalar cogalmistir. Osmangazi Belediye Meclisinde gerek yazılı önergeyle gerekse gündem konuşmalarıyla defalarca gündeme getirdiğimiz ilçemizde faaliyet gösteren taş, kalker ve mermer ocakları ruhsat işlemlerinde eksiklik var mıdır, ruhsatsız ocak mevcut mudur, denetim yapılmakta mıdır sorularımızı Avdancık Köyü'nde yaşanan bu kabul edilemez görüntüler vesilesi ile tekrar ifade ediyor, Osmangazi Belediye Başkanlığını acilen ilgili bakanliklar başta olmak üzere yetkili diğer kurumlar ile işbirliği ve gereğini yapmaya davet ediyoruz..
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.