SON DAKİKA
Hava Durumu

Mikro Kur'an-ı Kerim Görenleri Büyülüyor

Bursa'da tarihi özelliği bulunan mikro Kuran-ı Kerim görenleri büyülüyor. Büyüteçle bile zor okunan Kur'an-ı Kerim'i 1980 yılında medresele

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2013 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2013 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mikro Kur'an-ı Kerim Görenleri Büyülüyor
Bursa'da tarihi özelliği bulunan mikro Kuran-ı Kerim görenleri büyülüyor. Büyüteçle bile zor okunan Kur'an-ı Kerim'i 1980 yılında medreselerden topladığı tarihi eserlerin arasında bulduğunu ifade eden Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez, ilk gördüğünde kendisinin bile inanamadığını söyledi. 


Bursa Kent Müzesi'nde sergilenen küçük Kur'an-ı Kerim görenleri hayrete düşürüyor. Büyüteçle bile zor okunan Kur'an-ı Kerim görenleri şaşkına çevirirken, bir tek sayfasının bile eksik olmaması ve yıpranmaması ne kadar değer verildiğini gözler önüne seriyor. Gümüşten ve işlemeli olan kabı ile günümüze kadar yıpranmadan gelebilen Kuran-ı Kerim'in 1980'li yıllarda eline geçtiğini belirten Dönmez, "O yıllarda kapatılan medreselerdeki tarihi eserleri toparlamaya çalışıyordum. Elime geçtiğin de ben bile inanamadım. Nasıl veya kim tarafından yazıldığı konusunda hiç bir fikrim yok ama büyüteçle bile zor okunun bir kitap için büyük bir başarıdır. Müzeyi ziyarete gelenler her şeye hayran kalıyor beğeniyor. Ama bu Kur'an-ı Kerim-i gördüklerinde ne yapacakları şaşırıyorlar" dedi.
Görenleri hayretleri içerisinde bırakan Kur'an-ı Kerim, Ramazan bayramının sonuna kadar ziyaretçilerin izlenimine sunulacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.