SON DAKİKA
Hava Durumu

Milyar dolarlık Dağyenice Projesine 13 teklif

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye'nin tek ve en büyük termal tatil köyü projelerinden olan Dağyenice projesi için şimdiye kadar 2'si yaba

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Milyar dolarlık Dağyenice Projesine 13 teklif
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye'nin tek ve en büyük termal tatil köyü projelerinden olan Dağyenice projesi için şimdiye kadar 2'si yabancı 13 teklif yapıldığını açıkladı. Vali Harput, 10 bin yataklı dev projenin 1/1000 ve 1/5000'lik planların Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in masasında onaylanmayı beklediğini kaydetti.

 

Bursa sıcak suyunun Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne üye olması ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şahabettin Harput, sanayi yatırımları devam ederken turizm denen olguyu Bursa’nın gündemine almak için proje ürettiklerini söyledi. Harput, Uludağ’daki spor kompleksi ve kongre merkezleri ile ilgili güzel haberlerin yakında açıklanacağını kaydetti. Termal kaynaklara dünyanın ağırlık verdiğini söyleyen Harput, ABD’nin wellness için 5 yıl için 1 trilyon dolar kaynak ayırdığını hatırlattı. Harput, 1 Arap turistin bıraktığı dövizin 6 Avrupalı turiste eşit olduğunu kaydetti.

"HEDEF 20 BİN YATAĞA ULAŞMAK"
Harput, şehir merkezinde 300 litre/saniye, il genelinde ise 500 litre/saniye sıcak su olduğunu kaydetti. Harput, Bursa'da 20 bin termal yatağa ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Dağyenice ile birlikte 20 bin yatak kapasitesine ulaşıp, Türkiye’nin en prestijli termal şehri olma unvanını eline geçirmek istiyoruz. Bu güzelliği görmek ve yaşamak çok çok önemli. Bu tarihi zenginlik ile önümüzdeki dönemlerde çok büyük vizyon projeleri özel sektör eliyle devam edecek. Sağlık turizmi konusunda çalışmalar hızla ilerliyor” dedi.

TERMAL SUYUN KALİTESİ 'AVRUPA' TARAFINDAN TESCİLLENDİ
Bursa’nın Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye olması süreci hakkında bilgi veren Harput, “13 Haziran 2013 bizim için tarihi bir gündür. Bursa bir taraftan Arap ülkeleri için turizm ana destinasyonu ilan edilirken, aynı zamanda Avrupa ülkeleri için destinasyon ağına üye olarak kabul edildi. Avrupa Konseyi tarafından onaylanan Avrupa termal şehirler ağının bir parçası olduk. Dünyanın en ünlü termal şehirleri arasına girdik. Gelecek için büyük bir avantaj yakaladık” şeklinde konuştu.
Bursa’da termal kompleks alanında entegre bir tesisin olmadığını veryansın eden Harput, bu üyelik sürecinin bu konuda yatırımların önünün açılmasını sağlayacağını anlattı. Harput, 2015 ekim ayında EHHTA’nın genel kurul toplantısına Bursa’nın ev sahipliği yapacağını söyledi.

DAĞYENİCE’YE 13 TEKLİF
Dağyenice Projesinin son durumu hakkında bilgi veren Harput, 1/1000 ve 1/5000 planların kurulun onayından geçtiğini, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in masasında beklediğini açıkladı. Dağyenice için şehir merkezinden su taşıyacaklarını kaydeden Harput, suyun güzergahı ile ilgili projelerin tamamlandığını ifade etti. Harput, “Dağyenice’ye herkes sahip çıkmalı. Bursa sahip çıkarsa Bursa kazanır. Dağyenice ile ilgili 2 yabancı 11 yerli bize müracaat geldi. Bu müracaatlar planların onanmasını bekledi. Önümüzdeki günlerde bir araya gelip bu konu ile ilgili yeni adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.
Bursa’nın ana meselesinin ulaşım olduğunu söyleyen Harput, İstanbul ile Bursa arasının çok daha ulaşılabilir hale getirilmesi için çalıştıklarını belirtti. Bir gazetecinin ,“Kamuoyunda sizin ilk termal suyu kendi evinize bağlattığınız söyleniyor. Doğru mu?” sorusuna Harput, “Bursa’da sıcak su vali konağında 1940 yılından beri var. Hadise bu. Özel hat gelmedi. Oradan Çelikpalas’a hat gidiyor. İlk defa su bağlamadım. Sadece hattın yenilenmesi söz konusu” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.