SON DAKİKA
Hava Durumu

Milyonlar yatırıldı şimdi çürüyor!

Alpaslan YILDIZ Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın önünde boy gösterip fotoğraf çekildiği 

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Milyonlar yatırıldı şimdi çürüyor!
Alpaslan YILDIZ
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın önünde boy gösterip fotoğraf çekildiği Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki Atletizm Salonu’nun hizmete açılma süreci yılan hikâyesine döndü.
24 milyon liranın üzerinde yatırım yapılan ve Türkiye’nin en büyük, en modern atletizm salonu olarak lanse edilen yatırım, bakanlığın eğimli pisti bir türlü yapamaması nedeniyle kaderiyle başbaşa…
Osmangazi Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle Küçükbalıklı Mahallesi’nde Türkiye’nin en büyük ve en modern atletizm salonu yapılması için düğmeye basıldı. Atletizm Federasyonu’nun da destek verdiği projede salonun maliyeti bakanlık ve belediye arasında paylaşıldı. 24 milyon liranın üzerinde bir bedele sahip projenin inşaatına başlandı. Bina inşaatı Osmangazi Belediyesi tarafından yapılıp bitirildi. Sonrasında salonun iç kısmının inşaatı başladı ancak projeye ilaveler oldu. Pist sayısı 6’ya çıkarıldı, başka noktalarda da ilaveler yapıldı.
DÜNDAR ÖNÜNDE POZ VERDİ AMA…
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Atletizm Salonunun inşaatı sürerken sık sık ziyaret ederek önünde poz verip, basın ofisinden gazete ve basın yayın kuruluşlarına servis ettiriyordu. Sonrasında bu haberler de kesildi, servis edilen pozlarda. Çünkü Atletizm Salonu bitmiyordu. 5 milyon ek yatırım gerekiyordu ve bakanlık işi ağırdan alıyordu. Osmangazi Belediyesi ise hem salonun bitmesini istiyor hem de bu yükün altına girmeye yanaşmıyor. Dündar’ın 2018 yılının başında hizmete açma sözü verdiği tesis uzun zamandır kaderine terk edilmiş durumda.
SORUN NEREDE?
Osmangazi Atletizm Salonu için 1,5 yıl önce her iki kurum da yatırımlarını yaptıktan sonra geriye meyilli pistin yapılması ve diğer eksiklerin giderilmesi kaldı. Bu da 4-5 milyon liralık bir bütçe istiyordu. Bakanlık ve Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün yeniden ihaleye çıkması ve dışarıdan temin edilen hassas ölçülere sahip bu pistleri uluslararası kabul gören kuruluşlara yaptırması gerekiyor. Ancak 1 yıldır ihaleye çıkılabilmiş değil. Öyle görünüyor ki ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında bu ihale bir süre daha beklemek zorunda kalacak.
BURSA LOBİSİ İŞE EL ATARSA…
Salonun tamamlanarak hizmete açılması için iki yol var. Ya bu işi Osmangazi Belediyesi üstlenerek yapacak ki Osmangazi Belediyesi’nin de bütçe sorunu var ve bunu üzerine alması mümkün görünmüyor ya da bakanlık bir yolunu bulup ihaleyi yapacak. İşte burada özellikle Ak Partililer başta olmak üzere Bursa Milletvekilleri ve Bursa lobisinin devreye girmesi gerekiyor. Biraz bastırılırsa Bursa bu önemli tesisi kazanmış ve Türk sporu için çok önemli bir tesis gençliğin hizmetine girmiş olacak.
BURSA VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM
Osmangazi Atletizm Salonu, Türkiye’nin en büyük ve en modern atletizm salonu olması ile dikkati çekiyor. 72 metre çatı açıklığına sahip Osmangazi Atletizm Salonu, sırıkla atlama, gülle atma, yüksek atlama, koşu pisti ve ısınma alanları ile atletizm dalında başarılı sporcuların yetişmesine olanak sağlayacak. Tüm branşlara 7/24 hizmet verecek olan Atletizm Salonu gerçek anlamda Türkiye’nin gözbebeği olacak. Birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlar bu salonda gerçekleştirilecek.

 
GÖZ KAMAŞTIRAN BİR TESİS OLACAK
Dev salonda, 6 koşu, 4 ısınma kulvarı bulunacak. Pist uzunluğu ise 120 metre olacak. İnşaat çalışmaları tamamlanan salonun pist bölümü Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uluslararası standartlara uygun olarak yapılacak.  Enerji ihtiyacının büyük bölümünü güneş enerjisinden karşılayacak olan tesiste IAAF’ın belirlediği standartlarda hakem odaları, sporcular için kondisyon salonu, duş, kafeterya, basın odası gibi fiziki mekanlar inşa edildi. Ayrıca, canlı yayınlar için gerekli teknik altyapı da oluşturuldu. Tesiste, engelli sporcu ve vatandaşlar için salon girişleri ve içerisinde rampa ve engelli asansörü yapılarak engelsiz bir ortam oluşturuldu.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.