SON DAKİKA
Hava Durumu

Minik öğrencilerden 'sessiz çığlık'

Bursa’da, 21 ilköğretim öğrencisi, çektikleri “Sessiz Çığlık” adlı kısa filmle, ailesiyle iletişim problemi yaşayan çocukların poli

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Minik öğrencilerden 'sessiz çığlık'
Bursa’da, 21 ilköğretim öğrencisi, çektikleri “Sessiz Çığlık” adlı kısa filmle, ailesiyle iletişim problemi yaşayan çocukların polis tarafından topluma kazandırılmasını anlattı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle çekilen "Sessiz Çığlık" adlı kısa filmde, metropol hayatında sesi duyulamayan çocukların toplumda var olma çabası anlatılıyor. Bursa'da, Kemerçeşme Mahallesi'nde çekilen filmde, Şehit Doğan Sevinç Orta Okulu öğrencisi 21 çocuk, 4 polis ve 2 oyuncu rol aldı. Filmin galası Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı. Galaya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Bursaspor’lu futbolcu Sercan Yıldırım ve vatandaşlar katıldı. Filmde Sercan Yıldırım da çocuklarla rol aldı. Aile içi eğitim ve çocuk hakları temalı film, 3. Bursa Uluslararası Çocuk Hakları Filme Festivali'nde sinemaseverlerin karşısına çıkacak.
Filmde oynayan çocuklar, “Filmde, ailesi ayrılmak üzere olan Fatih arkadaşımızın çektiği zorlukları anlattık. Anne ve babaların kavga etmemesi gerektiğini göstermek istedik. Anne ve baba kavga edince, çocuk kendini bırakmaya başlıyor. Dersleriyle ilgilenemiyor. Aile iyi olunca çocuk da iyi oluyor. Bunu hem çok iyi anladık, hem de büyüklere anlatmak istedik” şeklinde konuştu.
Şehit Doğan Sevinç Orta Okulu Müdürü Vekili Asuman Kaban, "Bu projeye üçüncüsü yapılacak olan Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali'ne katılma maksadıyla başladık. Toplumu çocuk hakları konusunda şuurlandırmak ve çocukların özgüvenini geliştirmek istedik. Çocuk Şube Müdürlüğü ile görüştüğümüzde çok sıcak karşıladılar ve projeye bizim kadar heyecanlı yaklaştılar. O yolculuk o gün başladı ve bugüne geldik" dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, ”Çocuklarımız bizim gözbebeğimiz. Çocuk haklarına dikkat çeken bu örnek çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.