SON DAKİKA
Hava Durumu

Mısır katliamına Bursa'dan tepki

Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliama tepkiler çığ gibi büyüyor. Bugün hay

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2013 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2013 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mısır katliamına Bursa'dan tepki
Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliama tepkiler çığ gibi büyüyor. Bugün hayatını kaybeden 300 kişi için bir araya gelen Bursa’daki sivil toplum kuruluşları, Mısır halkının yanında olduklarını dile getirdi.

Mısır'ın başkenti Kahire’deki Rabiat'ül Adeviyye ve Nahda Meydanlarında darbe karşıtlarına yönelik müdahalede yüzlerce insanın katledilmesi, Bursa'da da protesto edildi. Sivil toplum kuruluşları tarafından Ulucami avlusunda gerçekleştirilen protestoya; Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Bursa İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve çok sayıda vatandaş destek verdi.
Mısır’daki halkın içinde bulunduğu durumun sadece kendi içlerinde yaşadıkları bir imtihan olmadığını belirten Kaptan, bunun vicdan sahibi bütün insanlığı ilgilendiren bir sınav olduğunu söyledi. Uluslararası yetkili mercilerin, sivil toplum kuruluşları ve dini liderlerin Mısır’da yaşanan katliam için bir an önce gerekli adımı atmasını isteyen Kaptan, “Bu iş birlikçi tiranların finanse ettiği bir saldırıdır. Küresel kirli politikaların, İsrail, ABD, AB’nin zemin oluşturduğu ve destek verdiği bir katliamdır. Bütün vicdanlı, şerefli, namuslu insanları bu katliama karşı çıkmaya davet ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin bütün meydanlarının Adeviyye Meydanı gibi olması gerektiğini belirten Şeker, “Hiç değilse Müslüman kardeşlerimize buradan manevi destek vermemiz gerekiyor ama biz onu bile beceremiyoruz. İsrail’de yapılamayanı maalesef satılmış generallere Mısır’da yaptırıyorlar. İstanbul’da canlı yayın yapan Avrupa kanalları şimdi nerede yayın yapıyor? Müslümanlar katledilirken papanın toplantısını veriyorlar” diyerek Batı basınına sitem etti.
Yaşanan katliamı lanetleyen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise, "Şayet insanlık adına kalplerde ufacık eser kaldı ise bütün dünyanın bu darbe girişimine 'dur' demesi gerekir" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.