SON DAKİKA
Hava Durumu

MKP'nın çehresi Büyükşehir ile değişecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa'nın Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmasıyla birlikte yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2012 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2012 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa'nın Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmasıyla birlikte yapılacak yatırımlarla, ilçenin çehresinin değişeceğini söyledi.

Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği'nin açılışını gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni yasayla birlikte Mustafakemalpaşa İlçesi'nin de Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olacağını ve Büyükşehir'in yatırımlarından nasibini alacağını kaydetti.

"Her zaman Balkanların yanındayız"
Büyükşehir Belediyesi'nin hem Bursa'da hem de Balkanlarda önemli işlere imza attığını ifade eden Başkan Altepe, "Mustafakemalpaşa'da ecdadımızın kültürü, açılışını yaptığımız bu dernekte yaşayacak. Bizler, Büyükşehir Belediyesi olarak hem kültürümüze sahip çıkmak hem de ülkeler arasındaki dostluk bağlarını daha da geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.
Bursa'nın Balkan göçmenlerinin yoğunlukla yaşadığı ve Balkanlara hassasiyetle yaklaşan bir kent olduğunu belirten Başkan Altepe, "Balkanlarla bütünleşmiş bir kent olan Bursa, Türkiye ile Balkanlar arasında da bir dostluk köprüsü kurdu. Balkanlara ve insanlarımıza sahip çıkma ve bu kültürü yaşatma noktasında bizlere çok görev düşüyor. Yüzyıllarca birlikte yaşadığımız bu güzel topraklarda dostluk rüzgarları estirmek istiyoruz. Bursa ve Mustafakemalpaşa her zaman Balkanların yanında. Her zaman oradaki akrabalarımıza moral vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Mustafakemalpaşa için ne yapsak azdır"
Hem Bursa'da hem de Balkanlarda 9 yıldır yapılan çalışmalarda emeklerinin karşılığını almaya başladıklarını da anlatan Başkan Altepe, Bursa'nın Balkanlara yapılan yatırımlarda öncü ve lider bir konuma ulaştığını sözlerine ekledi. Balkanlarla ilgili çalışmalarda hem ilçe belediyelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının hem de işadamlarının desteğini aldıklarını anlatan Başkan Altepe, "Onlarca yıldır uzak kaldığımız Balkanlarla ilişkilerimizi geliştirmenin yanı sıra Bursa'nın güzel ilçesi Mustafakemalpaşa ile de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mustafakemalpaşa için ne yapsak azdır. Yeni yasadan sonra Mustafakemalpaşa kısa zamanda büyük değişime uğrayacak. Bu ilçe, üretimin de önemli bir merkezi olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe'ye destek teşekkürü
Başkan Altepe'nin çalışmalarından mutluluk duyduklarını ve ilçeye verdiği değerin farkında olduklarını ifade eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah Türkcan, kendilerine verdiği destekten ötürü Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Açılışta halk oyunları gösterilerini izleyip ilçelilerle birlikte halay çeken Başkan Altepe, daha sonra da bilardo turnuvasında dereceye giren sporculara plaketlerini verdi.

Rumelisiad temsilcileriyle Hamzabey Muradiye, Namık Kemal, Vatan, Burfem, Kosovalılar ve Tunaboylular gibi Bursa'da faaliyet gösteren Rumeli kültür dernekleri başkanları da Mustafakemalpaşa ziyaretinde Başkan Altepe'ye eşlik etti. Altepe ve beraberindekiler Mustafakemalpaşa Belediyesi'ni de ziyaret etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.