SON DAKİKA
Hava Durumu

Mobil eğitimde online kayıt

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve kadınlara bulundukları mahallelerde bilgisayar kullanmay

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve kadınlara bulundukları mahallelerde bilgisayar kullanmayı öğreten BUMEP’te yeni dönem başvuruları online olarak alınmaya başlandı. 


Gerek ev işleri gerekse çocuklarının bakımı gibi sebeplerle günlerinin büyük bölümünü oturdukları mahallelerde geçirmek zorunda kalan ev hanımlarının teknolojiye ayak uydurmaları, bilgisayar ortamında ders çalışan çocuklarına yardımcı olabilmeleri amacıyla hayata geçirilen Bursa Mobil Eğitim Projesi’nde yeniden dönem 6 Mayıs’ta başlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlar tarafından en fazla ilgi gösterilen hizmetlerinden olan bugüne kadar Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu’daki 69 mahallede toplam 4 bin 919 kursiyeri mezun eden BUMEP, 2013-2014 Eğitim Döneminde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa hazırlanan Online Başvuru Sistemine geçti. Kendi branşında eğitimli, tamamı bayanlardan oluşan bayan eğitmenleri ile ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimleri veren BUMEP bilgisayar eğitimlerinden yararlanmak isteyenler, www.bumep.org web sayfası üzerinde bulunan online başvuru formunu doldurarak kayıtlarını yaptırabilecekler.
BUMEP’te her mahallede Pazartesi- Salı ve Çarşamba Perşembe günleri olmak üzere haftada 2 gün eğitim verilirken, daha geniş kitlelere hizmet verilmesi amacıyla mobil eğitim araçlarını 10’a yükseltildi. Başvuru sayısının uygun olması halinde eğitimler, Işıktepe, Çiftehavuzlar, Küplüpınar, Çirişhane, Tuna, Koğukçınar, Gülbahçe, Dikkaldırım, Ataevler, Alemdar, Fatihsultan Mehmet, Arabayatağı, Emirsultan, Hamitler, Kükürtlü, Hamidiye, Beşevler, Esentepe, Yunuseli ve Özlüce mahalleleri arasından seçilen 10 mahallede başlatılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.