SON DAKİKA
Hava Durumu

Mobilyacılardan İş Saatlerine Ramazan Ayarı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren birçok firma Ramazan ayının sıcak aylara denk gelmesi ile beraber yaşanabilecek iş kazaların

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2013 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2013 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mobilyacılardan İş Saatlerine Ramazan Ayarı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren birçok firma Ramazan ayının sıcak aylara denk gelmesi ile beraber yaşanabilecek iş kazalarının önüne geçebilmek için işçilerin mesai saatlerini Ramazan'a uygun şekilde değiştiriyor. Bazı fabrikalar işçilerin sıcak hava ve oruçtan etkilenmesini engellemek için, mesai saatlerini iftar ile sahur arasına alırken, bazıları da sabah saat 05.00 ile 13.00 arasında çalışma yapıyor. 


İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan yaptığı açıklamada, mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların, mesai saatlerini Ramazana göre ayarlaması halinde, iş kazalarının önüne geçilebileceğinin altını çizdi. Özellikle mobilya sektöründeki bazı firmaların mesai saatlerini, Ramazan ayına göre değiştirdiğini belirten Ayhan, "Havaların aşırı sıcak olması ve beraberinde Ramazan ayının da gelmesiyle çalışma şartları da zorlaşıyor. Personelin ve işçilerin çalışma şartlarını kolaylaştırmak, iş kazalarının önüne geçmek amacıyla mobilya firmalarımız, hatta sanayi de bulunan bazı fabrikalar, mesai saatlerini iftardan sahura, sabah saat 05.00'den 13.00'e, göre ayarlıyorlar. Ramazan ayı nedeniyle firmalarımız işçilerinin mesai saatlerinde esneklik gösteriyorlar. Bu nedenle iş kazalarının da önüne geçmiş oluyorlar" dedi.

"İŞ KAZALARINA DİKKAT"
Bu esnek mesai saatlerine rağmen iş kazalarının yaşanmaması için yine de firma sahiplerine ve çalışanlarına uyarılarda bulunan Başkan Ayhan, "İşletmelerde makinelerin başında çalışan işçilerin mutlaka işin ehli olmaları, hatta mümkünse alanında sertifikalı olmaları gerekir. Herkesin her makinede çalıştırılmaması gerekir. Çalışanlara, tam yetişmeden her makinede görev verilmemesi gerekir. Şuan sanayimizde kalifiye eleman sıkıntısı var. Kalifiye olmayan çalışanlara bazen yapamayacakları işler yaptırılabiliyor. Bu nedenle bazen iş kazaları meydana gelebiliyor. İş kazalarına yönelik alınacak en önemli tedbir, makinede çalışacak olan elemanı kalifiye hale getirmek, mesai saatlerini de havanın serinleştiği saatlere göre ayarlamaktır" diye konuştu.
Dalgınlığın başlıca nedenlerinden olan uyku ile gıda konusunda da uyarılarda bulunan Ayhan, "Çalışanların uykusunu iyi alması lazım. Besleyici besinler yemeleri gerekiyor. Dikkatin dağıldığı an iş kazaları maalesef kaçınılmaz oluyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.