SON DAKİKA
Hava Durumu

Mobilyum'dan yeni atılımlar!

YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZEKİ KAVAZ VE GENEL MÜDÜR MUSTAFA ÇALTILI (SALİH BAKICI/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2015 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2015 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mobilyum'dan yeni atılımlar!
İhracat hacmini 300 milyon dolardan 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflenen Mobiliyum AVM; Amerika, Afrika ve Orta Asya pazarına açılıyor.

 

 

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan Türkiye’nin en büyük mobilya AVM’si Mobiliyum, ihracat rakamlarını arttırmak hedefiyle başladığı yurt dışı tanıtım faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Mayıs 2015’ten bu yana Bursa İnegöl’de faaliyet gösteren Mobiliyum, yurt dışı mobilya ticaret heyetleri ile görüşmelerini sıklaştırdı. Bu doğrultuda yaz aylarında Kazakistan, Katar ve İran gibi Orta Asya ülkeleriyle ticari faaliyetlerin geliştirilmesi maksadıyla yapılan görüşmelerin ardından ekim ve kasım aylarında da Amerika ve Afrikalı mobilya alıcılarıyla görüşmeler başlatıldı. Türkiye’nin mobilya üretiminin yüzde 50’sini gerçekleştiren İnegöl’de 225 bin metrekare kapalı alanda 200 yerli mobilya üreticisinin bir araya gelmesiyle kurulan Mobiliyum AVM, 300 milyon dolar olan ihracat hacmini 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.
Mobiliyum AVM’nin ve İnegöl mobilyasının tanıtıldığı görüşmelerde, ekim ayında High Point Market Mobilya Fuarı’nın Genel Müdürü Alfred L. Bolton'un Mobiliyum’da ağırlandığını ifade eden Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kavaz, “Bolton, İnegöllü mobilya üreticilerinin sahip olduğu teknolojiden, üretim potansiyelinden ve ürün kalitesinden oldukça etkilendi. Bizim ürünlerimizin Amerika'da da pazarı olabileceğini söyledi. Bizler de High Point Market Mobilya Fuarı'nda yani 365 gün mobilya stantlarının olduğu ve ürünlerin sergilendiği uluslararası pazarda yer almak istediğimizi ilettik. Bunun haricinde kasım ayında ise 24 Afrika ülkesinin büyükelçilerin burada ağırladık. Afrika heyeti oldukça iyi intibalarla İnegöl’den ayrıldı. 100 yılı aşkındır tüm dünyaya mobilya satan İnegöl, 3 binin üzerindeki mobilya üreticisiyle Türkiye’nin de mobilya ihtiyacının 50’sini karşılıyor. Mobilya sanatı deyince ilk akla gelen merkez İnegöl. Sektör 60 bin kişiyi istihdam ediyor” diye konuştu.
Mobilya konusunda pek çok ilke İnegöl’ün imza attığını ifade Kavaz, “Türkiye’nin ilk Mobilya Organize Sanayi Bölgesi İnegöl’de kuruldu. Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük mobilya meslek lisesine ev sahipliğini İnegöl yaptı. Mobilya konusunda her zaman ilklere imza atmaya devam ediyoruz. 365 gün mobilya fuarı konseptiyle düm dünya ile buluşmayı hedefliyoruz. Şu anda Mobiliyum’da oturma gruplarından yatak odalarına, yemek odalarından bebek ve genç odalarına, ofis mobilyalarından aksesuarlara kadar binlerce ürünün yer almaktadır. Yerli ve yabancı mobilya tüccarları, dekorasyon şirketlerini ağırlayacağımız otelimizle bütün dünyaya hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.
(AÇ-Ş)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.