SON DAKİKA
Hava Durumu

Mohaçkale'den geldiler

İnegöl Müftülüğü ile kardeş şehir olan Dağıstan'ın Mohaçkale şehrinden çeşitli temaslar için İnegöl’e gelen heyet, Belediye Başkan

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Müftülüğü ile kardeş şehir olan Dağıstan'ın Mohaçkale şehrinden çeşitli temaslar için İnegöl’e gelen heyet, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. 


Ziyarette Dağıstan Müslümanları Dini İdaresi Başkan Yardımcısı Şehabettin Kerimov, As Salam Gazetesi Baş Yazarı Yayıkhayev Zavorek, Nogay Belediye Başkanı Gazi Magomed Yanbulatov ve İnegöl Müftüsü Bayram Canbey yer aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurtdışı hizmetlerine paralel yürüttüğü 'kardeş şehir' projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, doğru dini bilgilerin öneminden bahsedildi.
Mohaçkale hakkında bilgiler veren Kerimov, "Kardeşliğe gereken önemi vermeliyiz. Bağlarımızı güçlendirmeliyiz. İnegöl gelişmiş bir yer, Türkiye gelişmiş bir ülke. Güzel bir ülkede yaşıyorsunuz. Halklarımız arasında güçlü dostluklar kurulmasını sağlamalıyız” dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İnegöl’de çok sayıda Dağıstan’dan göç etmiş, İnegöl’ü yurt edinmiş Dağıstanlı bulunduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.