SON DAKİKA
Hava Durumu

Mübadiller dedelerini öğrendi

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2011 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2011 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mübadiller dedelerini öğrendi
Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği'nin Avrupa Birliği destekli "Ben Mübadil Torunuyum" projesinin kapanış töreni renkli görüntülere sahne oldu.
Filiz Restoran'da yapılan törende, projeye destek veren kişi ve kurumlara sertifika ile çeşitli hediyeler verildi. Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, 6 ay süren 8 bin 757 avroluk projenin 7 bin 881 avrosunun AB fonlarından karşılandığını söyledi. Türker, Bursa ve çevresine yerleşen mübadillerin Devlet Arşivleri Betpas Genel Müdürlüğü'nde Cumhuriyet arşivi katalogları araştırılarak soyağaçlarının tespit edildiğini söyledi. Belgeleri kitaplaştırarak mübadil torunlarına belge olarak bırakacaklarını kaydeden Türker, proje hakkında davetlilere bilgi verdi.
Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta'nın sertifika ve hediyesini Valilik AB ve Dış İşler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Filiz Çilingir aldı. Dernek Başkanı Hüseyin Türker'i tebrik eden Filiz Çilingir, "Hüseyin Bey projenin birini kapatmadan diğerini açıyor. Maksadımız Bursa'da daha çok proje üretilmesini sağlamak" diye konuştu.
Sertifika töreninin ardından gecede piyanist İlyas'ın çaldığı hareketli parçalarla mübadil torunları eğlendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.