SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya Belediyesi Suriyeli sığınmacıları ilçeden attı!

Mudanya Belediyesi zabıta ekipleri,  Mudanya'da  kalan, kendisine sığınan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca Suriyeli mazl

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2014 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2014 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya Belediyesi Suriyeli sığınmacıları ilçeden attı!
Mudanya Belediyesi zabıta ekipleri,  Mudanya'da  kalan, kendisine sığınan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca Suriyeli mazlumu, zabıta ekiplerince toplayarak zorla ilçe dışına attı. 

 

Belediye olayı, internet sitesinde ve Facebook’ta yayınlayarak bir skandala imza attı. Mudanya Belediyesi’nin Facebook sayfasında haberin altına yapılan ayrımcı yorumlar da dikkat çekti.

 

 

Mudanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Suriyelilerin ilçe sakinlerinin şikayetleri üzerine ilçe dışına gönderildiği belirtildi. Belediye, olayı “Suriyeliler Mudanya’dan gönderildi” başlığıyla haberleştirerek, ve bu açıklamasını da Belediyenin internet sitesinde yayınlayarak bir skandala imza atmış oldu.

 

Parklarda yatıyorlar diye İlçe dışına sürdüler

İlçede Suriyeli göçmenlerin sayısının her geçen gün artması ve camilerde, sokaklarda dilenerek kazanç sağlamaya çalışmalarının ardından belediye göçmenleri ilçe dışına çıkarma kararı aldı.

 

30 Suriyeli sorun oldu
Sınır bölgesindeki kamplardan ayrılarak Güzelyalı Mahallesi'ndeki parklarda yaşamaya başlayan Suriyeli sığınmacıların "çevreye rahatsızlık verdikleriyle" ilgili şikayetler üzere 25 Temmuz'da Mudanya Zabıta ekipleri harekete geçmişti.

 

'İnsanların dini ve iyi niyetini istismar ediyorlar' dediler

Son iki aydır Mudanya ve Güzelyalı Mahallesi’ni kendilerine mesken tutan Suriyeliler hakkında vatandaşlar, insanların dini ve iyi niyetli duygularını istismar ediyorlardı buda bizleri rahatsız ediyordu, Mudanya Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Suriyelileri şehir dışında çıkarması iyi oldu.

 
'Mudanya halkını bezdirdiler' dediler
Belediyenin sitesinde "Mudanya halkını adeta bezdirdiler" gibi ifadelerin kullanıldığı bilgi notunda Suriyeli göçmenler için şu ifadeler kullanıldı: "Özellikle, binlerce insanın huzur turu attıkları Güzelyalı sahili kordon boyunda kimseye aldırış etmeden çoluk çocuk yerlere serdikleri yataklara gelişi güzel olarak yatarak insanları adeta tedirgin ediyorlardı. Aynı görüntülerin Mudanya Belediye sarayı karşısında bulunan İsmet İnönü bulvarında da yaşandığı ve ilçe halkının yoğun şikayetleri karşısında zabıta müdürlüğü ekiplerince Suriyeli sığınmacılar ilçe dışına çıkarılmaya başlandı."

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.