SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya Belediyesi'nden vicdanları sızlatan uygulama

  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yine daha skandal bir uygulama ile gündemde yerini aldı. Engelliler Haftası’nda Mudanya

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2015 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya Belediyesi'nden vicdanları sızlatan uygulama
 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yine daha skandal bir uygulama ile gündemde yerini aldı. Engelliler Haftası’nda Mudanya Kent Konseyi Engelliler Meclisi, belediyenin kararı ile mevcut binasından apar topar atılarak belediye iş merkezinin 8. katına gönderildi.

 

Melike OLGUN

 

Göreve geldiği günden beri skandalların eksik olmadığı Mudanya Belediyesi’nde Hayri Türkyılmaz yönetimi gün geçmiyor ki tepki çeken bir uygulamanın altına imza atmasın. Toplumun her kesimiyle kavga yöntemini tercih eden Türkyılmaz yönetimi, bu kez Engellileri hedef aldı. Mudanya Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ni mevcut binasından karga tulumba atan Türkyılmaz yönetimli, adeta dalga geçer gibi Engeliler Meclisi’ni Belediye İş Merkezi’nin 8. Katına taşıdı.

APAR TOPAR SKANDAL KARAR

Mudanya’da ne yaptığı pekte bilinmeyen Kent Konseyi’ne göreve geldikten sonra Nilüfer Belediyesi’nden genel sekreter transfer eden ve 7 kişiyi daha burada istihdam eden Hayri Türkyılmaz, kent Konseyi’ne bina yetmeyince çareyi Engelliler Meclisi’ni binadan atmakta buldu. Geçen hafta alelacele tebligat gönderilen Engelliler Meclisi, bu hafta Belediye İş Merkezi 8. Katında tahsis edilen ofise taşındı. Doğru düzgün asansörü bile olmayan ve tek kişilik asansörü ikinci kattan başlayan Belediye İş Merkezi’nin 8. Katındaki ofise engellilerin nasıl çıkacağı tam anlamıyla bir kara mizah öyküsü adeta. Belediye İş Merkezi’nin deprem riski taşıdığına dair raporu olması da başka bir mizahi durum.  Mustafakemalpaşa Caddesi’ndeki bina ise ne yaptığını Mudanya’da kimsenin bilmediği Kent Konseyi ve burada istihdam edilen 7 kişiye bırakıldı. Mudanya Engelliler Meclisi’nin binasından çıkarılmasının bir başka nedenin de yönetiminin belediye tarafından istenmemesi olarak gösteriliyor. Türkyılmaz’ın Engelliler Meclisi’nin yönetimini değiştirmek istediğini ancak yönetimin direndiği alınan bilgiler arasında.

TELEFONA BİLE ÇIKMIYORLAR

Konuyla ilgili Bursa Şehir Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Mudanya Engelliler Meclisi Başkanı Leyla Aydın, Türkyılmaz’ın göreve gelmesinin ardından belediyenin kendilerine bakış açısının olumsuz olduğunu ve bunun kendilerine hissettirildiğini söyledi. Mudanya Belediyesi’nin kendilerine ödenek vermediğini hatta özürlüler için düzenlenen dans ve benzeri etkinliklerde görev alan eğitmenlerin dahi ücretlerinin verilmediğini anlatan Aydın, kendisi ailevi sağlık sorunları ile ilgilenirken Engelliler Meclisi’nin yangından mal kaçırır gibi binasından atıldığını vurguladı. Belediye yönetimiyle konuyu görüşmek istediğini ancak kendisiyle telefonda bile görüşmekten kaçınıldığını anlatan Aydın, “ Telefonlarımıza çıkmıyorlar. Bizi hiçbir şekilde kaile almıyorlar. Anlaşılmaz bir tavır içerisindeler” dedi. Aydın, Engelliler Meclisi’nin ekonomik olarak çaresiz bırakıldığını belirterek, bu konuyla ilgili yargıya başvurma güçlerinin bile olmadığını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.