SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya sahiline 'Soylu' müdahale

Mudanya Sahil Bulvarı’nda uzun süredir tartışmalara neden olan işgaller ve işportacılar sorunu sonunda patladı. İşgale müdahale eden za

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2018 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2018 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya sahiline 'Soylu' müdahale
Mudanya Sahil Bulvarı’nda uzun süredir tartışmalara neden olan işgaller ve işportacılar sorunu sonunda patladı. İşgale müdahale eden zabıta ve polislere bıçak çeken işportacılara yönelik operasyon yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile yapılan operasyonda 50 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından tepeden tırnağa yenilenerek yaz başında hizmete açılan Mudanya Sahil Bulvarı’nda başıboşluk nedeniyle yaşanan işgal ve işportacılar sorunu, önceki gün ilçede olaylara neden oldu.
GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİ
Zabıta ve polisin işgalcilere müdahalesi sırasında bıçak çeken bir kişi polis ve zabıtaların üzerine yürüyerek tehditler yağdırdı. Kimliği belirlenemeyen bir şahsın bıçak çektiği olayın görüntülerini izleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis ekiplerinin desteği ve takviyenin arttırılarak seyyar satıcılara operasyon düzenlenmesi talimatı verdi.
TALİMATI VERDİ OPERASYON YAPILDI
Mudanya sahilinde polis ve zabıtaya bıçak çekip tehdit edenlerin gözaltına bile alınmaması tartışmalara yol açarken, konudan haberdar olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa Emniyeti’ne bölgeye müdahale edilmesi talimatını verdi. Talimatın ardından Büyükşehir Belediye Zabıtası ve emniyet güçleri sahildeki işgalcilere ve işportacılara müdahale etti. Müdahale sırasında bıçak çekme olayına karışan 50 kişi gözaltına alındı.
POLİS VE ZABITA ORTAK OPERASYON DÜZENLEDİ
Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Enver Fatih Karakoç ve Mudanya ilçe polis teşkilatı ekiplerinin desteğiyle bölgede operasyon başlatıldı.
TÜRKYILMAZ’DAN YİNE OLUMSUZ TAVIR
Mudanya Belediyesi'nden zabıta takviyesi istenmesine rağmen farklı görevleri olduğu gerekçesi ile operasyona destek verilmemesine karşın, Büyükşehir zabıta ekipleri ve polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda, seyyar satıcılar ile ekipler arasında arbede yaşandı. Operasyonda bıçak çeken şahıs ile birlikte 50 seyyar satıcı ve işportacı gözaltına alınarak, tezgahlarına el konuldu.
HUKUKSUZLUĞA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Mudanya sahilindeki operasyona katılan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Enver Fatih Karakoç, amaçlarının Mudanya halkının huzur ve güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.  Yasa dışı hiçbir faaliyete izin vermeyeceklerinin altını çizen Karakoç,  Mudanya'da zabıta ve polis ekiplerine bıçak çeken seyyar satıcıların tezgahlarında da işlem yapıldığını aktardı.
KARAKOÇ’TAN EMNİYETE TEŞEKKÜR
Karakoç, "Hukuksuzluk karşısında Başkanımız Alinur Aktaş'tan aldığımız cesaret ve güvenle vatandaşımızın huzuru için gecemizi gündüzümüze katıp mücadele ediyoruz. Mudanya halkının ve esnafının refahını önemsiyoruz. Bu operasyonda bizleri destekleyen İçişleri Bakanlığı’mıza Mudanya Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Amirliği’mize ve polisimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.  Öte yandan, yapılan operasyondan son derece memnun olduklarını ifade eden ilçe esnafı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etti.
POLİSTEN PASİF TUTUM
Hafta başında Mudanya sahil bandında zabıtalarla işportacılar arasında yaşanan olaylarda polislerin müdahale etmek yerine sadece olayları gözetlemeleri, uzun zamandır Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Müdürü Osman Ak arasında yaşanan soğuk savaşın bir yansıması olarak değerlendirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Emniyet Müdürü Osman Ak arasında KOM binasının tamamlanması konusundaki itilaf nedeniyle iki kurum arasında ciddi bir soğuk savaşın sürdüğü dilden dile dolaşırken, son olayda polislerin pasif kalması, bıçakla zabıtalara yönelen kişilerin gözaltına alınmamasının da polisin pasif davranmasının bir göstergesi olarak değerlendirildi. Kurumlar arasındaki bu soğukluk nedeniyle  Mudanya’daki olaylara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu talimat vererek müdahale etti. Bakalım kurumlar arasındaki bu soğuk savaş nereye kadar devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.