SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya yeni sahiliyle daha güzel!

DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2018 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2018 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya yeni sahiliyle daha güzel!
Mudanya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından 3,5 yıl önce başlayan sahil düzenlemesinin tamamlanmasının ardından dün yeni sahil bandı düzenlenen törenle açıldı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, düzenleme çalışmaları tamamlanan ‘Mudanya Sahil Bandı’, coşkulu bir törenle açıldı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, bürokratlar ve meclis üyelerinin katılımıyla, Mudanya Sahili Jandarma İskelesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Mudanyalılar da büyük ilgi gösterdi.

GECİKME NEDENİYLE ÖZÜR DİLEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mudanya’da geciken çalışmanın nihayete ermesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yaklaşık 3,5 yıl önce ihale edilen çalışmanın müteahhit kaynaklı sıkıntılardan dolayı geciktiğini hatırlatan Aktaş, gecikmeden dolayı Mudanyalılardan özür diledi. Mudanya İskelesi ile Mütareke Binası arasında kentsel tasarım ve rekreasyon çalışmalarını anlatan Başkan Aktaş, çalışmalar kapsamında 950 metre uzunluğunda ve yaklaşık 32.000 m² sahil düzenlemesinin gerçekleştirildiği sahil bandının 20 metre ile 30 metre arasında değişen genişliğe sahip olduğunu sözlerine ekledi.

“MUDANYA DAHA DA GÜZELLEŞECEK”

Başkan Aktaş, Mudanya’da yapılan çalışmalardan da örnekler verdiği konuşmasında, “Sahil bandı boyunca yürüyüş yolları, yeşil alanlar, banklar, kafeler, büfeler, gölgelikler, otopark ve değişik özelliklerde zemin kaplamaları yapıldı. BUDO İskelesi - Jandarma İskelesi arası 500 metre uzunluğunda ve 4200 metrekare alanında seyir terasları yapıldı. Çalışmalar için yaklaşık 14 milyon TL’den fazla harcandı” dedi. Başkan Aktaş, Mudanya’da yol ve ulaşımla ilgili çalışmaların da sürdüğünü vurgulayarak, “2018 yılını yol yılı ilan etmiştik. Yapılan ve yapılacak olan çalışmalarımızla Mudanya’nın daha güzel ve daha yaşanabilir bir kent olacağını müjdelemek istiyorum” diye konuştu.

“MUDANYA SICAK TAVRIMIZI YAŞAYACAK”

Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’dan Eşkel, Eğerce, Mesudiye sahillerinden Tirilye ve Gemlik’e kadar çalışmalarının olduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Mudanyalılar da Büyükşehir Belediyesi’nin sıcak tavrını, samimiyetini yaşayacaklar, evinin önündeki tretuardan tüm ihtiyaçlara dek yapılan çalışmaları büyük bir samimiyetle yerine getireceğimizi görecekler. Mutluluğumuzu paylaşan herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Hem Bursa merkezde hem de 17 ilçede çok güzel çalışmalara hep beraber imza atacağız” şeklinde konuştu.

“HİZMEK SAĞANAK SAĞANAK YAĞIYOR”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da açılışı yapılan sahil bandının Mudanya’nın değerine değer katacağını ifade ederek, “Güneş yüzünü gösterdi. Hizmetlerimiz sağanak sağanak yağmaya başladı. Biz milletimize hizmetle, kendimizi adeta yeniden tazeliyoruz” dedi. Bursa’da gerçekleştirilen çalışmalardan örnekler veren ve AK Parti’nin hizmetlerin partisi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye’yi daha güçlü bir ülke haline getirmek hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

“ULAŞIM SORUNUNU DA ÇÖZECEĞİZ”

Mudanya’da ulaşım sorununu bitireceklerine dair söz veren Çavuşoğlu, ilçedeki yaşam kalitesinin artması amacıyla hizmetlerini gerçekleştirdiklerini anlattı. “Millet için siyaset, milletimizin huzuru ve konforu için siyaset” diyen Çavuşoğlu, milletin yüzünü güldürmek amacıyla çalıştıklarını, Mudanya’yı hak ettiği noktaya ulaştıracaklarını söyledi.

“SORUNLARI BİLİYORUZ BİZE GÜVENİN”

Mudanya'nın sorunlarını bildiklerini ve bu sorunları er geç çözeceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Yeter ki bize güvenin, teveccüh gösterin. Başkaları da gölge etmesin. Başka ihsan istemez." ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, milletin gülmediği, hizmet hasreti çektiği bir yerde siyaset yapmanın anlamı olmayacağını dile getirerek, "Yaşam devam ettikçe ihtiyaçlar artıyor. İhtiyaçları karşılamak da bizim görevimiz. Türkiye, büyüyecek. Biz, 2014 yılında yerel seçimlerde yola çıkarken, 'Üçlü olsun, güçlü olsun' demiştik. Bu görüşümüzden, mottomuzdan zerre geri adım atmadık." dedi.

"HİZMET İÇİN VİZYON, UFUK, HAYAL GEREKİR"

Milletvekilliğinin ilk dönemlerinde TBMM Adalet Komisyonu ile İngiltere'ye gittiklerini aktaran Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Bütün komisyon üyesi arkadaşlarla gittiğimiz için orada CHP'li bir arkadaşımız da vardı, Trakya bölgesinden. Londra'da dolaşırken 'Buradan 45 dakikalık mesafede Manş Denizi'nin altından Paris'e metro varmış' dedik. Sonra 'Onlar yaptıysa biz de yapıyoruz. Boğazın altından metro yapıyoruz. Milletimiz binecek, oradan geçip gidecek' dedik. CHP'li arkadaş bize, 'Yapıyorsunuz ama balıkların yolları değişiyor. Haberiniz var mı?' dedi. Bu zihniyet değişmez. Kimseyi kötü ilan etmiyorum ama hizmet için vizyon, ufuk, hayal, millete sevdalı olmak gerekir. Biz, millete sevdalıyız."

KAYMAKAM SÖZER’DEN TEŞEKKÜR

Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ise Mudanya’ya güzel bir hizmet kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Murat Ünal ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Mudanya’da yaşayan vatandaşlar da açılış coşkusuna ortak oldu. Konuşmaların ardından açılışı yapılan sahil düzenleme çalışması ile Mudanya özellikli bir değere daha kavuştu. Başkan Aktaş, törenin ardından sahilde yürüyüş yaptı ve vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar da sahil düzenlemesi nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

----------

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.