SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'da ağaç gerilimi!

-Fetih BAĞCI Mudanya Belediyesi’nin yer döşeme ve peyzaj projesi yürüttüğü Mütareke Meydanı’nda 70-80 yıll

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya'da ağaç gerilimi!
-Fetih BAĞCI
Mudanya Belediyesi’nin yer döşeme ve peyzaj projesi yürüttüğü Mütareke Meydanı’nda 70-80 yıllık ağaçların kesilmesi ilçeyi karıştırdı. Başkan Türkyılmaz, ağaçların kesilmesinin büyük tepki çekmesi üzerine apar topar parka çiçeği ve yaprakları üzerinde ağaç getirip dikti. Park alanında açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Murat Ünal, belediyenin SİT alanında olan parkta çalışma yapmak için izi almadığını açıkladı.
Mudanya Belediyesi’nin Mütareke Meydanı’ndan bir süre önce törenle başlattığı ve dev proje olarak tanıttığı zemin döşeme ve peyzaj çalışmaları devam ederken, parktaki 70-80 yıllık ağaçların kesilmesi vatandaşı adeta ayaklandırdı.  Özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepki oluşurken, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Murat Ünal önceki gün parka giderek yaşananlara tepki gösterdi. Ünal, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın izin almadan SİT alanında bu çalışmaları yürüttüğünü ve inşaatın ilgili kurumlar tarafından mühürleneceğini aktardı. İnönü Parkı’nda ağaçların kesilmesine de karşı olduklarını anlatan Ünal, kesildikten sonra gizlenmeye çalışılan ağaç köklerini kamuoyuna gösterdi.
SABAH YENİDEN AĞAÇ KESİLDİ
Dün sabah İnönü Parkı’nda yine ağaç kesilmesi ile tepkiler Mudanya’nın dışına taştı. Ülke genelinde ağaç katliamına büyüt eleştiri yağdı. AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, daha birkaç ay önce Yalıçiftlik’te 110 bin zeytin ağacına hayat verecek gölet için 33 ağacın sökülmesine tepki gösterenlerin Mudanya’nın göbeğinde ağaç kestiklerini ifade etti.
TÜRKYILMAZ’DAN ZEYTİN HAMLESİ
Tepkilerin hızla artması üzerine CHP İlçe Yönetimi ve başkan yardımcılarıyla İnönü Parkı’na giden Türkyılmaz,  İnönü Parkı’nda kuruyan iki dişbudak ve bir palmiye (halk arasında Piç Palmiye) ağacının kesildiğini ileri sürdü. Türkyılmaz, alelacele bir yerden çiçekleri ve yaprakları üzerinde sökülüp getirilen bir zeytin ağacını parka dikti ancak bu mevsimde bu ağacın tutmayacağını bile bile atılan bu adım şovdan ileriye gidemedi.
ÜNAL’A BELEDİYE ENGELİ
İkinci gün de parkta ağaç kesilmesi üzerine Türkyılmaz’dan bir süre sonra parka giderek açıklama yapmak isteyen AK Parti İlçe Başkanı Murat Ünal’ın parka girişini Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Karademir tarafından engellenmek istendi. Mütareke Meydanı’nda Ünal ve beraberindekilere,  Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Hakan Karademir, “Bu alan benim sorumluluğumda bu alana girmeniz sakıncalıdır” dedi. Başkan Ünal, “Bizim buraya girmemiz engellenmeye çalışıldı. Gezi Parkı’nda Sırrı Süreyya Önder’in yaptığı gibi bir şey yapmıyoruz. Bu alanda ağaç kesilmeyecek denildikten sonra iki günde bu alanda üç ağaç kesilmiştir. Yalıçiftlik’te on binlerce zeytin ağacını sulamak için yapılan baraj imalatında 33 zeytin ağacının sökülmesine karşı çıkanlardan CHP’li Milletvekillerinin gelip buradaki onlarca yıllık ağaçların kesilmesini görmesini ve fikirlerini beyan etmelerini istiyoruz. Bunlarla ilgili gerekli izinler alınmış olsaydı gene bir şey söylemezdik, ama kestiklerini toprakla örtüp bir tanesi ne de üzerinde filizleri olan ve tutmayacak bir zeytin ağacı dikip herkesi kandırmışlardır. Olayla ilgili tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.