SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'da esnaf CHP kapışması şiddetleniyor

Alpaslan YILDIZ Mudanya’da yaşanan sorunlara her geçen gün bir başkası eklenirken, CHP’li Mudanya Belediyesi ve

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2018 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya'da esnaf CHP kapışması şiddetleniyor
Alpaslan YILDIZ
Mudanya’da yaşanan sorunlara her geçen gün bir başkası eklenirken, CHP’li Mudanya Belediyesi ve CHP örgütü ile esnaf arasındaki kapıma ise şiddetini artırıyor. Esnaf Odası Başkanı ve yönetimine ağır sözler söyleyen CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’a cevap gecikmedi ve odadan yapılan açıklamayla aynı sertlikte cevap verdi.
Mudanya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan Vekili Tahammül İlhan ve Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ertan Abdülazizoğlu’nun imzasıyla yayımlanan açıklamada, ismi anılmadan CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’ın Oda Başkanı Emir Ali Usta’ya yönelik sözlerine yanıt verildi. Yerel medyaya açıklama yapan CHP ilçe başkanının Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Usta ve yönetim kurullarını hedef aldığına işaret edilen açıklamada, “Geçen günlerde gerek sosyal medyada, gerek yerel gazetelerde bir hanımefendi, defalarca seçilerek ve son seçimlerde karşılarına aday dahi çıkmamış başkanımızı ve yönetim kurulumuzu hedefine alma cüretini kendinde görerek, "esnafın kamburu ve 3-5 yancı" olarak nitelendiren oldukça talihsiz bir açıklama yaparak kendisinin ve "akıl hocalarının" ne kadar siyasetten uzak ve deneyimsiz olduklarını beyan etmişlerdir. Önce dönüp kendi CV'nize ve siyasi geçmişinize bakmanız yerinde olacaktır ki, siyasi nezaketten bir haber olduğunuz aşikâr” denildi.
MUDANYA BELEDİYESİ ESNAFA ZARAR VERDİ
Mudanya Belediyesi’nin Hayri Türkyılmaz yönetiminde geçirdiği 4,5 yılda esnafa zarar verdiğine işaret edilen açıklamada, “Yaptığınız açıklamada bahsettiğiniz trafik sorunu, park ve bahçeler içinde ayrıca teşekkür ediyoruz. 4,5 yıl sonra seçimlere 8 ay kalan son yaz mevsiminde iş yapacağı tutan bir "park ve bahçeler müdürü" trafik sorununu çözmek için çırpınıyormuş. 4,5 yıl çözemediğini 8 ayda çözebileceğini düşünenler büyük gaflet içerisindedir. Yazın sadece 3 ay iş yapabilen esnafımız için sizin deyiminizle "3-5 gün" kasaya para girmeden dükkanını kapatması demek, sizin için küçük fakat bizim için büyük bir sorun. Empati yeteneği olmayan yöneticilere zamanı gelince yöneticiliği ve empati yapmayı öğreten bir belediye başkanı mutlaka gelecek ve öğretecektir” ifadeleri kullanıldı.
“SİZE RAĞMEN ESNAF AYAKTA DURUYOR”
CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’ın "esnafımız Mudanya Belediyesi'nin tanıtımı ile ayakta kılıyor" sözlerinin de hatırlatıldığı açıklamada, “Tarihinde görmediği kadar ceza gören esnafımız Mudanya Belediyesi'nin tanıtımlarının sayesinde değil, aksine Mudanya Belediyesi'nin bilgisiz, öngörüsüz ve seçim telaşı ile yaptığı "icraatlara" rağmen ayakta kalıyor.  Mevcut yerel yönetim kadrosu Mudanya'ya ve esnafa çok zarar vermiş, esnafın odasını, esnafın kooperatifini, esnafın işyerlerini mühürlemiş ve yıkmış, bunlara ses çıkartarak en ağır muhalefeti yapan başkanımızın şahsi evi mühürlenmiştir. Bunları göz önüne alarak kişisel hırs, içi boş açıklamaları yapan tarafın kim olduğu alenen belli olmuştur. Son 8 aylık devri olan şahsınız ve "akıl hocalarına" 20 yıldır devirde olanlar ve hizmet etmek için bedel ödeyenler olarak selam ederiz. Siyaset yapmak isterseniz tecrübeden ders almanızı, siyaseti bilmeyen veya yöneticiliği şenlik yapmak sanıp matah bir işmiş gibi şenlikleri bile siyaset meydanına çevirircesine avaz avaz, damarlarını çıkartırcasına bağıranlardan, makam kapılarını söküp olumsuz eleştiri aldığı zaman kişileri cezalandıranlardan, daha çöp toplama organizasyonunu beceremeyip boyundan büyük işlere kalkışanlardan ve kendi sonunu hazırlayanlardan öğrenmemenizi tavsiye ederiz. Fakat sizin gibi bir bakış açısının bunu da beceremeyeceğinin esnaf teşkilatları olarak farkındayız.

Son olarak değerli esnaf ve sanatkârımızdan çok özür diliyoruz. Son 4,5 sene icraatta bulunamadık. Sebebini ise başkanımızın bir cümlesiyle açıklayabiliriz: "Kedi kovalamaktan balık tutamadık" ifadeleri kullanıldı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.