SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'da heyelan güçlendirme çalışmaları

Mudanya ilçesinin Güzelyalı Mahallesi'nde, bir süredir meydana gelen heyelanları önlemek için güçlendirme çalışmaları başladı. ( Ömer Bilik - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya'da heyelan güçlendirme çalışmaları

Mudanya'da bir süredir meydana gelen heyelanları önlemek için güçlendirme çalışmaları başladı.
 

 

 

Mudanya ilçesinin Güzelyalı Mahallesi'nde, bir süredir meydana gelen heyelanları önlemek için güçlendirme çalışmaları başladı.Kurşunlu Yolu üzerinde yer alan Beyazkayalar Mevkisi'nde, Mudanya AK Parti Bursa Milletvekilleri, Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Dr. Murat Ünal ve ilçe yönetiminin girişimleriyle başlatılan 1,5 milyon liraya mal olacak 100 metre uzunluğundaki alanda, heyelan durdurma çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlatılıp bayram öncesi bitirilmesi hedefleniyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan heyelanların ilçe halkının çok önemli bir sorunu olduğunu söyledi.

Uzun yıllardır bu yolu kullanırken sıkıntının günden güne büyüdüğünü gördüklerini anlatan Ünal, şöyle konuştu:

"Bu alanda girişimlerimiz sonucu Karayolları burada çalışmaları başlatıp bu alanda çok gelişmiş bir teknoloji uyguluyor. Bu çalışmanın teknik özellikleri 'Geogrid' denilen sistemle yapılıp, 30'ar santimlik mebranlar üzerine malzeme serilip sıkılaştırılıyor, buradaki imalat 100 metre boyunda ve 12,5 metre yüksekliğinde olup, bu çalışma ile de heyelan kesin bir şekilde engelleniyor. Buradaki heyelan problemi çözüldükten sonra ilk aşamada burada daralan yol sağlam taraftan biraz içeri girilerek genişletilecek."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.