SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'daki kablo fabrikasına grev ilanı asıldı

 Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş üyeleri, 2 Şubat'ta yapmayı planladıkları grevin i

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya'daki kablo fabrikasına grev ilanı asıldı
 Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş üyeleri, 2 Şubat'ta yapmayı planladıkları grevin ilanını, Bursa'nın Mudanya ilçesinde kablo üretimi yapan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. fabrikasının kapısına astı.

Grev ilanının asılmasının ardından Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci ve vardiyadan çıkan yaklaşık 150 işçi, fabrikadan Mudanya İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydandaki Atatürk Anıtı önünde bir konuşma yapan Genel Başkan Serdaroğlu, metal işçilerinin haklarını aramak için yollara çıktığını belirtti.

Serdaroğlu, Mudanya'da faaliyet gösteren fabrikanın kapısına grev ilanını astıklarını vurgulayarak, "Metal işçileri 2 Şubat'ta haklarını almak için grevlerini başlatacak. Buradan selam olsun bu mücadeleyi yürüten metal işçilerine. Bursa, metal işçilerinin yoğun olduğu bir bölge. Biz buradan ateşi yaktık. Metal işçileri onların istediği 3 yıllık sözleşmeye imza atmayacak." diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.