SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'nın trafiği vatandaşı çıldırtıyor

Alpaslan YILDIZ Bursa’nın denize açılan kapısı ve son yıllarda parlayan yıldızı olan Mudanya’da yıllardır çözüle

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya'nın trafiği vatandaşı çıldırtıyor
Alpaslan YILDIZ
Bursa’nın denize açılan kapısı ve son yıllarda parlayan yıldızı olan Mudanya’da yıllardır çözülemeyen trafik sorunu adeta buhrana dönüştü. İlçede yolların yetersizliğinin yanı sıra, otopark sorunu ve cadde üzerindeki parklamaların önlenememesi trafik sorununun içinden çıkılamaz bir hal almasına yol açıyor.
Bursa’nın nefes alma noktalarından birisi olan Mudanya, trafik sorununun bir türlü çözülememesi nedeniyle vatandaşları adeta çıldırtıyor. Bursa’dan 15 dakikaya Mudanya girişine gelen vatandaşlar, ilçeye girmek için çok daha uzun süre trafikte beklemek zorunda kalıyor. İlçede yıllardır otopark yatırımı yapılmaması, alternatif yolların açılmaması, şehir içi trafik düzeninin ilgili kurumlar tarafından tam anlamıyla sağlanamaması sorunun öne çıkmasında önemli rol oynarken, her geçen gün daha fazla aracın ilçeye giriş yapmasıyla karmaşa artarak sürüyor.
253 BİN 734 ARAÇ GİRDİ
Mudanya Emniyet Müdürlüğü trafik denetleme raporlarına göre geçen hafta sonu iki günde Mudanya’ya 253 bin 734 araç giriş yaptı. Mudanya girişindeki Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi önünde araçların 4-5 sıra parklamasının önlenememesi, yine BUDO ile gelen yolcular için cadde üzerinde bekletilen belediye otobüslerinin oluşturduğu yoğunluk trafik sorununu körüklüyor. Araçların değil yürümenin bile imkanı olmayan yollarda  araç kuyrukları Bursa istikametinden Mudanya’ya girişte Opet Benzin İstasyonu önünden iskeleye kadar olan 3.5 kilometrelik kuyruklar oluşmasına yol açıyor.
KAYMAKAM SÖZER KONUYA EL ATTI
Mudanya’nın en büyük sorunu olan trafik konusuna Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer de el attı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı arayarak  durumun aciliyetini aktaran Sözer, Aktaş’a rakamlarla bilgi verdi.
AKTAŞ EKİBİYLE İNCELEME YAPACAK
Kaymakam Faik Oktay Sözer ile görüşmesinde konuyu yakından incelemek üzere teknik elamanlarla birlikte Mudanya’ya geleceğini ileten Aktaş’ın, trafik çilesini bitirmek için gereken talimatları verdiği, Mudanya’nın trafik keşmekeşinden kurtarılması için hızlı adımlar atılacağı bildirildi.
CADDE ÜSTÜ PARKLAMALAR BÜYÜK SORUN
Mudanya’nın ana arterlerinde düzensiz parklanmalar da yaşanan trafik sorununun ana nedenlerinden biri. Kentin gidiş geliş yönündeki iki ana caddesinde yolun her iki kenarına yapılan parklamalar trafiğin sıkışmasına, sık sık durmasına yol açıyor. Kuralları hiçe sayan sürücülerin gelişi güzel parklamalarının önüne geçilememesi de bunaltan trafiğin nedenleri arasında.
TÜRKYILMAZ’DAN İŞGÜZAR GİRİŞİM
Mudanya’ya ilginin en  fazla arttığı ve araç girişinin üst seviyeleri çıktığı yaz döneminde yaşanan trafik sorununun çözümüne katkı koyması gereken Mudanya Belediyesi ise trafik yoğunluğunun daha da sıkıntılı hale gelmesi için adımlar atıyor. Kentin ara sokakları işgaller nedeniyle neredeyse tamamen araç trafiğine kapanmış durumda olmasına rağmen belediye herhangi bir müdahalede bulunmuyor. Üstelik tam da yazın ortasında belediyenin önündeki cadde yenileme gerekçesiyle kazılarak trafiğe kapatıldı. Zaten yoğun olan trafik bu caddenin de kapatılmasıyla daha da içinden çıkılamaz bir hal aldı.
TÜRKYILMAZ KAVGA PEŞİNDE
Göreve geldiği günden beri icraatlarıyla değil kavgalarıyla gündemden düşmeyen CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, trafik sorunun nedenlerinden biri kendi uygulamaları değilmiş gibi yine Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak siyasi rant peşine düştü. Trafikle ilgili yetkiyi Büyükşehir’den isteyen Türkyılmaz’ın trafik için çözümü ise oldukça ilginç. Şehre giriş caddesini kapatarak trafik yoğunluğunu önleyeceğini savunan Türkyılmaz, mahalle arasından geçen ve bugün bile oldukça yoğun olan Şehit Hakan Tamaç Caddesi’ni dönüş güzergahı olarak kullanmayı planlıyor.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.