SON DAKİKA
Hava Durumu

'Müftülükler nikah hizmeti versin'

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi Başkanı Hilmi Şanlı, müftülüklerin nikah hizmeti vermesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2012 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2012 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi Başkanı Hilmi Şanlı, müftülüklerin nikah hizmeti vermesini istedi.

Bursa'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi Başkanı Hilmi Şanlı, Camiler Haftası dolayısıyla yaptığı basın toplantısında, "Camiler, dini hayatımızın yaşandığı kutsal mekanlardır. Önemini de Kabe'nin şubesi mesabesinde olmasından, yani Allah'ın evi olmasından alırlar. Türk milleti, İslamiyeti kabulünden sonra dinine saygı ve hürmetini ihtişamlı mabetler inşa ederek, sosyal ve kültürel hayatımıza önemli abideler kazandırarak göstermiştir. İnşa edilen mabetlerde ibadetin dışında eğitim, sağlık, kültür, hayır ve sosyal hizmetlerin sunulduğu bölümler planlanarak insana ve topluma hizmet hedeflenmiştir. Ayrıca bu şaheserler Türk milletinin üzerinde yaşadığı vatan topraklarının tapusunun da mührü olmuştur. Camiler, din hizmetinin yanı sıra topluma sosyal hizmet sunan mekanlar olmaya bugün de devam etmelidir. Ancak İstanbul'un fethinin sembolü olan Ayasofya Camii'nin hangi sebeple olursa olsun hala ibadete kapalı olmasını Türk milleti olarak içimize sindiremiyoruz" dedi.

"MÜFTÜLÜKLER NİKAH HİZMETİ VERSİN"
Vatandaşların resmi nikahın ardından din görevlisine de ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Şanlı, müftülüklerin bu hizmeti vermesinin işlemleri kolaylaştıracağını savundu. Şanlı şunları söyledi:
"Milletimiz resmi nikah kıyıldıktan sonra bir din görevlisine gitmek suretiyle nikah duasını yaptırmak istiyor. Vatandaşımız İçişleri Bakanlığı veya belediye görevlisine resmi nikahını kıydırdıktan sonra din görevlisine de dua yaptırma ihtiyacı hissediyor. Bugün artık günümüzde internet araçlarının hızla kullanıldığı bir dönemde, vatandaşlarımızın nikah memurlarını bilhassa yaz aylarında beklemesini istemiyoruz. Müftülüklerin nikah kıyma gibi bir işlemi gerçekleştirmesine Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak öncülük etmek istiyoruz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.