SON DAKİKA
Hava Durumu

Mühendislik harikası HACIWATT

-Sercan GÜLER Bursa Teknik Üniversitesi mühendislik bölümü öğrencilerinin tasarladıkları ve HACIWATT ismini koydukl

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2018 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2018 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mühendislik harikası HACIWATT
-Sercan GÜLER
Bursa Teknik Üniversitesi mühendislik bölümü öğrencilerinin tasarladıkları ve HACIWATT ismini koydukları elektrikli araç, 6-12 Ağustos tarihleri arasından düzenlenecek olan TÜBİTAK Elektrikli Araçlar Yarışması’nda Uludağ Üniversitesi ile birlikte Bursa’yı temsil edecek.

Bursa Teknik Üniversitesi mühendislik bölümü öğrencilerinin bir araya gelerek 2018 yılı başında kurdukları BTU Elektromobil takımı çalışmalarını tamamladı. BTU Elektromobil takımı, TÜBİTAK’ın düzenlediği Elektrikli Araçlar Yarışması için ürettikleri elektrikli araçları ile İzmit-Körfez Yarış Pisti’nde BTU adına Bursa’yı temsil edecek.Elektromobil takımı üyeleri zor bir süreçten geçtiklerini ifade ederek elektrikli otomobilin hikayesini Bursa Şehir Gazetesi’ne anlattı.



 
‘HUB MOTOR’ HACIWATT İLE BULUŞTU
Elektromobil takımından  Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi  Bahadır Özkan araçta kullandıkları malzemeleri özenle seçtiklerini ve mühendislik harikası bir ürünü tasarladıkları ifade ederek, araç hakkında şu bilgileri verdi: “Arabamız tamamen alüminyumdan üretildi. Arabayı ön ve arka olarak iki ayırırsak, arkada hub motor teknolojisi kullandık. Hub motor teknolojisi, tekerin tam yanında aktarım organı en az olan motordur. Arka kısımda ayrıca akümüzde yer almaktadır.”
KAZA DURUMUNDA ÖNLEMLER ALINDI
Aracın ön kısmından yönlendirme sistemini yer aldığı ifade eden Özkan,“Sol ve sağ amortisör sistemlerimizi ATVtipi araçlardan temin ettik. Bunun sebeplerinden biri ATV’lerin zorlu arazi koşullarına dayanıklı olduğundan dolayı ve ağırlık, ebat gibi çeşitli etmenlerden dolayı bu parçaları seçtik. Normal araçlarda sağ ve sol koltuk yer alıyor, bizim koltuklarımız bu araçta arka arkaya karşımıza çıkıyor. Aracın sağ ve sol taraflarının eşit olması için böyle bir tasarımda bulunduk. Aracın iç kısmına geldiğimizde, içeride ön ve arkada olmak üzere iki koltuğumuz bulunuyor. Bunlar emniyeti en yüksek yarış koltuklarıdır. Bunların ön ve arka kısımlarında herhangi bir kaza ve takla atma durumlarına karşı, sürücümüzü korumak için roll barı da aracımıza monte ettik. Herhangi bir kaza durumuna karşı tüm önlemlerimiz aldık.  Bir sarsıntı anında sürücümüz zarar görmemesi için olduğu yerde sabit kalacak şekilde emniyetimizi aldık.“


 “HER SENE ÜSTÜNE KOYUYORUZ”
Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi ve aynı zamanda Elektromobil takım kaptanı Buğra Aydoğdu,TubitakEfficiency Challenge yarışmasında boy göstereceklerine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Önemli olan aracın birinci gelmesi değil, aracın en verimli şekilde parkuru tamamlaması. Parkurda 2 kilometrelik piste 30 tur atmamızı istiyorlar. 60 km’lik yolu 65 dakikada tamamlanması gerekiyor.  Bu yarışma Kocaeli Körfez Pisti’nde 2005 yılından beri düzenleniyor.  Biz de bu yeni aracımızla yarışta yer alacağız. Yarışma 6 Ağustos’ta kayıt günüyle başlayacak.  7-8-9 Ağustos teknik kontrol günleri, 10 Ağustos Cuma günüde araçlar ilk defa piste çıkacak. 72 takımın yarışmaya katılması bekleniyor. Bu araçların büyük kısmı ilk teknik kontrolde yarışa başlamadan veda ediyor. Geçen yıl katılan takım sayısı 65’di, 65 takımda sadece 38 takım finale yükselebilmişti.  Bursa Teknik Üniversitesi geçen yıl bu yarışta 12. oldu. Biz bu yıl daha da iddialıyız.Her sene üstüne koyarak yolumuza devam etmek istiyoruz.”
“ARACI HAFİF TUTTUK”
Araç hakkında da bilgi veren Elektromobil takım kaptanı Aydoğdu, aracın şasisi ve jantları dahil olmak üzere büyük kısmının alüminyumdan oluştuğunu belirtti. Alüminyumu tercih etmelerinde nedenleri sıralayan Aydoğdu, “Bunun sebebi aracı hafif tutmak. Araç ne kadar hafif ise motordan o kadar fazla verim alınıyor. Kabuğumuz cam elyaftan oluşuyor, kompozit bir malzeme, el yatırma yöntemiyle yapışmış bir malzemeyi seçtik . Sponsorlarımız destekleri ile bu aracı oluşturduk” dedi.


SAATTE 120 KM HIZA ÇIKABABİLİYOR
Test sürüşlerinden başarılı sonuçlar elde ettiklerini dile getiren Aydoğdu, “Yarışta 65-70 km yol yapmamız yeterli olacak. Düz yolda saatte 120 km hıza kadar çıkabiliyor. Gaz ve frenden meydana geliyor , kademeli bir gaz sistemimiz var, ayağımızı gazdan çektiğimiz zaman araç kendini yavaşlatıyor, bunun yanında ayrı bir fren sistemi de kullanıyoruz.  1.70 boyunda 70 kg ağırlığında iki kişi aracın içinde rahat bir şekilde yol alabiliyor. Aracımıza çok güveniyoruz, aracımızın her noktası bilgisayar ortamında mühendis adayları tarafından çizilerek tasarlandı. Onları referans olarak somut üretimine başladık. Kazası belasız bir şekilde, teknik kontrolleri atlatarak 10 Ağustos  tarihinde il etap yarışında Bursa’mızı ve okulumuzu temsil edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
HACIWATT’IN HİKAYESİ
Projeye 2018 yılının başında başladıklarını ve ilk olarak projede yer alacak arkadaşları tizlikte seçtiklerine dile getiren Aydoğdu, “Arabanın rengini yeşil olarak seçtik, yeşil tonunda seçmemizin sebebi iste bir Bursa üniversitesi olduğumuziçin arabada yeşil rengini öne çıkardık. Yarışta Uludağ Üniversitesi ile beraber Bursa’yı temsil edeceğiz. Arabamızın ismini de Bursa ile özdeşleşen gölge oyunu karakterlerinden Hacivat’tan yola çıkarak verdik. Hacivat isminde ufak düzenleme ile sonunda elektiriği temsil eden ‘Watt’ ismini ekledik. Hem elektriği hem de Bursa’yı temsil etmesi adına HACIWATT  ismini uygun gördük.” dedi.


2 SAATTE ŞARJ OLUYOR 90 KM GİDİYOR
İlk defa böyle bir projede yer almanın heyecanını dile getiren BTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencisi Mustafa Buğra Avcı da, “Aracımız tek şarj ile 85-90 km yol kat ediyor. 85 kilometreyi test ettik başarılı bir sonuç aldık. Aracımız bir buçuk iki saat arası bir sürede şarj oluyor. Normal bir prize bağladığımızda yaklaşık iki saatte tam şarj doluyor.  Çok özel bir pil kullandık aracımızda, standart bir pili tercih etmedik. Özel bir pil olduğundan dolayı şarjda belli zorluklar yaşadık.  Ama tüm zorlukların üstesinden gelerek aracımızı yarışa hazır hale getirdik, yarışta da şöför arkadaşımızla sürekli irtibat halinde olacağız, teknik bir aksaklık durumunda ‘pit’te gerekli müdahaleleri yaparak, yarışı tamamlayacağız”diye konuştu.
“BU İŞİN KADINI ERKEĞİ YOK”
Elektromobil takımında 11 erkek 2 kadın öğrenci yer alırken, takımın kadın üyesi Makine Mühendisliği bölüm öğrencisi Mücella Gümüş, “Türkiye’de mühendislik, erkek işi olarak görünüyor. Biz bu algıyı kırmak için buradayız. Erkeklerin yapabildikleri işleri bizlerde çok rahat yapabiliyoruz. Çalışmalarda aktif bir rol aldık.  Bu işin kadını erkeği yok.  Alanında deneyimli olan her birey bu işi rahat bir şekilde yapabilir.” diye konuştu. Projenin mekanik ve teknik raporların hazırlanması kısmında görev aldığı belirten Gümüş, “Mekanik kısmın tasarlanmasında ve aracın geçtiği teknik aşamaları rapora döktük. Yarıştan önce bu bilgileri sunacağız. Bu raporlar bizim yarış için geleceğimizi belirleyecek. Eksiklerimizi tamamladık raporlarımızı sunmak için  sabırsızlıkla bekliyoruz.  Aracın geliştirilmesi gerek çok noktası bulunuyor her geçen sene üstüne katarak devam edeceğiz” dedi.
SPONSORLARDAN BÜYÜK DESTEK
Projeye başladıklarında maliyet sorunu sponsorlar aracılığı ile çözmek için girişimlere başladıklarını vurgulayan Metalurji ve Malzeme mühendisliği öğrencisi Halil Parlakoğlu, şunları söyledi: “Sanayi anlamında Bursa, Türkiye’nin sayılı şehirlerinden, şirketlerden desteklerimizi görebileceğimizi düşündük. Sektörün önde gelen firmaları ile görüşmeler planladık. Bir çok sponsor görüşmesinden olumlu geri dönüş aldık. Bu da bizleri oldukça mutlu etti. Kimse bizleri geri çevirmedi. Bursa’nın böyle bir projeye ihtiyaç olduğunu gördük. Projemizi anlattığımızda büyük ilgi ile karşılandık. Okulumuzun payına düşen maliyet kısmını minimumda tutmaya özen gösterdik. Bazı firmalar bizlere teknik anlamda da büyük destek oldu. Çalışmalarımızı yerinde takip edip, teknik kısımlarda bizlere yardımcı oldular.” Sponsorlara büyük teşekkürlerini sunan BTÜ Elektromobil Takımı’nın sponsor listesi işe şöyle: “Bosch Sanayi Ve Ticaret A.Ş, GeraMakine,Dilekpor, Pınar Metal, Promak Profil Ve Makine, İğrekMakine, Tunguçlar Sac San.Tic.Ltd.Şti. , Sazcılar Otomotiv, Rubida Mühendislik, Anko Enerji, Melba Tekstil, Demir Teknik Makina San.Tic.ve Ltd. Şti., Tila.  BTU Elektromobil Takımı’nın büyük büyük emekler sonucunda ürettikleri aracın takım listesi ise şöyle;Makine Mühendisliği Bölümü’nde; Buğra Aydoğdu (Takım Kaptanı), Bünyamin Aktaş (Yardımcı Pilot), Bahadır Özkan, Berk Demir ,Muaz Güç, Mücella Gümüş, Gökhan Kabak, Furkan Çırak, Yiğit Üreten. Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Kemal Fürkan Sökmen, Mekatronik mühendisliği Bölümü Öğrencileri; Aytaç İmren (Pilot). Metalurji mühendisliği Bölümü Öğrencileri; Halil Parlakoğlu. Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencileri; Mustafa Buğra Avcı,Sevim Kaya.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.