SON DAKİKA
Hava Durumu

Muradiye Külliyesi'ne Muhteşem Restorasyon

Sultan 2.Murad Han, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisindeki Şehzade Mustafa ve annesi Mahi Devran’ın da kabrinin bulunduğu Muradiye Külliyesi’nde r

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2013 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2013 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Muradiye Külliyesi'ne Muhteşem Restorasyon
Sultan 2.Murad Han, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisindeki Şehzade Mustafa ve annesi Mahi Devran’ın da kabrinin bulunduğu Muradiye Külliyesi’nde restorasyon çalışmaları sürüyor. Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Özellikle ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde insanların takdirle ve hayranlıkla izlediği Şehzade Mustafa ve onun annesi Mahi Devran'ın kabri burada. Kabirlerinde daha bir huzurlu daha bir müsterihler" dedi.


Osmanlı’nın en büyük padişahlarından II. Murat’ın adıyla anılan Muradiye Külliyesinde çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Harput, bu külliyenin yeryüzünün üç büyük külliyesinden birisi olabileceğini ifade etti. Bursa’nın böyle bir külliyeye ev sahipliği yaptığı için gerçekten şanslı olduğuna işaret eden Harput, "Uzun bir süredir el atılmayı bekleyen bu muhteşem külliye 2 yıldan beri belki 3 yıldan 4 yıldan beri proje çalışmaları, plan çalışmaları derken nihayet hepimizin gururla tespit ettiğimiz iftihar ettiğimiz bir restorasyon çalışmasına girmiş vaziyette. Tarih yeniden ayağa kalkıyor. II. Murat, Fatihin babası bu külliyede ll. Murat ile beraber Fatih’in annesi Hümma Hatun yine Cem Sultan yine herkesin çok yakından bildiği ve tanıdığı özellikle ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde insanların takdirle ve hayranlıkla izlediği lll. Mustafa, onun annesi Mahi Devran ve daha birçok bizim büyüğümüz burada. Kabirlerinde daha bir huzurlu daha bir müsterihler” dedi.

“ECDADIMIZIN ESERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Osmanlı’dan kalan tarihi mirasa sahip çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Vali Harput, “Çünkü onlara sahip çıkılmanın güzel bir örneğini yaşıyorlar ve onlar kabirlerinde müsterihler. Onların miras bıraktıkları bu vatanın evlatları onlara sahip çıkıyor ve onları kendi yaşam ve şereflerine layık bir şekilde bütün dünyaya örnek bir şekilde gelip, ‘işte böyle olmalıdır’ diyecekleri hale getiriyor. Ülkemizin, ilimizin gururu olan muhteşem büyükleri en iyi şekilde onlara layık bir şekilde sahip çıkmak, onları korumak, onları yaşatmak, onlarla yaşamak bizim hep öncelikli idealimiz olmalı. Bu işi ticari bir anlayış değil tamamıyla bir gönül hizmeti olarak gören değerli arkadaşlarımıza başta müteahhit firma arkadaşıma, başkanımıza, burada görev yapan bütün ekibe gerçekten bu ilin valisi olarak ve bu milletin evladı olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BU RESTORASYON BENİM ÖZLEMİMDİ”
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan II. Murat Külliyesi’nin restorasyonla daha ihtişamlı bir görüntüye kavuşacağını dile getiren Harput, şöyle devam etti:
“Yıllardır burası benim için bir özlemdi bir yaraydı. 5,5 yıldır Bursa valiliğinde bu mahallede oturuyorum. Buraya hep bir el atalım burayı ayağa kaldıralım dedik, Allah bunu nasip etti. 4 yıldır yapılan çalışmanın sonunda çok güzel mesafeler kat ettik. İnşallah arkadaşlarımızın "iğneyle kuyu kazar" gibi "dantel işler" gibi muhteşem sanat eserlerini bir bir ardınca ortaya çıkaracak. Bunun ayağa kalkması bizim ecdadımıza olan saygımızı da bir kat daha pekiştiriyor. Çok yakın bir gelecekte inşallah inşaatların bitmesini bekliyor, hedefliyoruz. İnşallah gelecek günlerde daha güzel bir Muradiye Külliyesinde hep beraber bütün Türkiye’nin gurur duyacağı bir külliye de buluşmayı diliyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.