SON DAKİKA
Hava Durumu

Musa Baba anıldı

Bursa’nın önemli manevi şahsiyetlerinden Musa Baba, bu yıl dördüncü kez Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikle an

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın önemli manevi şahsiyetlerinden Musa Baba, bu yıl dördüncü kez Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikle anıldı. 


Bursa’da tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında ecdat yadigarı eserleri bir bir kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Musa Baba’yı anma etkinlikleri Musa Baba Camii’nin bahçesinde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas, Yıldırım Belediyesi Başkanvekili Remzi Yeprem, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı’nın da katıldığı etkinliklere mahalle sakinleri de büyük ilgi gösterdi. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas, iki ana görev üstlendiklerini, bundanlar birinin kentin gönül sultanları, manevi şahsiyetlerini gelecek kuşaklara tanıtmak, diğerinin ise ecdat yadigarı eserleri yeniden ayağa kaldırmak olduğunu vurguladı. Ecdat yadigarı eserlerin bu memleketin gerçek tapusu olduğunu vurgulayan Elbas, yine Musa Baba Mahallesi’nde bulunan ancak zaman içinde yok olup toprak altında kalan Hançerli Medresesi’nin yeniden gün yüzüne çıkarılması yönündeki projelerin tamamlandığını, yakında çalışmalara başlanacağını da sözlerine ekledi.
Yıldırım Belediyesi Başkanvekili Remzi Yeprem de, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine denk gelen anma törenine katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.
Musa Baba Derneği Onursal Başkanı Mustafa Birinci de böyle bir etkinliğe 4 yıldır katkı vermesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür etti.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mefail Hızlı ise, Bursa’nın fethinde Orhan Gazi ile omur omuza çarpışan Musa Baba’nın hayatı ve Bursa açısından önemini anlattı.
Etkinlik Musa Baba’nın mezarı başında yapılan duanın ardından davetliler pilav ikramıyla sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.