SON DAKİKA
Hava Durumu

MÜSİAD'dan Almanya Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına tepki

 Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kara

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MÜSİAD'dan Almanya Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına tepki
 Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına tepki gösterdi.

 

 

 

Gürses, yaptığı yazılı açıklamada, Alman Parlamentosunun 1915 olaylarıyla ilgili tasarıyı onaylamasını anlaşılmaz bulduklarını ifade etti.

Anadolu’da 1. Dünya Savaşı koşullarında yaşanan ve belirli bir halkı ortadan kaldırmak amacıyla hiçbir ilgisi bulunmayan hadiselerin, Almanya tarafından soykırım olarak tevil edilmesinin anlaşılamaz olduğunu vurgulayan Gürses, şunları kaydetti:

"Almanya gibi, ülkemizle tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik bakımdan yoğun ilişkileri bulunan bir ülkenin parlamentosunda, bu iddiaların tartışma kabul etmez birer gerçekmiş gibi kamuoyu kanaatine dayatılmasına neden olacak ve toplumlar arasında husumet oluşturabilecek kararların alınması, ülkemizin attığı adımların aksine çözüme ve uzlaşıya değil, soruna ve çatışmaya hizmet eder. Gerek Almanya Parlamentosunun aldığı bu kararı, gerekse lobilerin ve travmaların biçimlendirdiği anlayışını kınıyoruz. İş alemi olarak, yoğun ticari ilişkilerimizde ve Almanya'yla bugüne kadar süregelen birlikteliğimizde ciddi sıkıntılar yaşanacağı endişesindeyiz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.