SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Bay'dan adaylık açıklaması

Dağ-Der Genel Başkanı Mustafa Bay, yaklaşan olağan genel kurul öncesi adaylığını açıkladı. 

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dağ-Der Genel Başkanı Mustafa Bay, yaklaşan olağan genel kurul öncesi adaylığını açıkladı. 


Yaklaşık 5 ay önce yapılan olağanüstü genel kurulla Dağ-Der genel başkanı seçilen Mustafa Bay, 12 Mayıs’taki olağan genel kurulu öncesinde adaylığını açıklayan tek başkan adayı olarak üyelerden destek istedi. Dağ-Der’in 2013-2016 vizyonunu hazırladıklarını ifade eden Bay, “Yönetim anlayışı ve tüzüğümüze kadar yöremizin değerlerini, hedeflerini, yetiştirmiş olduğu büyüklerimizi, üyelerimizle ve Bursa’mızla bütünleştirmek, tek bir yürek haline getirmek istiyoruz. Böylece tarihi misyonumuzu en iyi şekilde yerine getirerek yöremizin ve şehrimizin geleceğinde söz sahibi olmayı hedefliyoruz” dedi.
Dağ-Der Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında yönetim kurulu üyeleri, şube ve köy dernek başkanlarının yanı sıra üyelerinin desteğini arkasına alan Bay konuşmasında şunları söyledi:
“Bundan 5 ay önce tabanımızın desteğini arkamıza alarak değişim rüzgarını başlattık. Bu 5 aylık kısa zaman diliminde üye sayımızı 8 binlerden 10 binlere çıkardık. Çalı ve İnegöl şubelerimizi canlandırdık. Köy derneklerimizin sayısını 98’lere ulaştırdık, hedefimiz 150 köy derneğinin kurulmasını sağlamak. Dağ-Der Salı danışık gecelerimizi Osmangazi ve Yıldırım ilçesinde binlerce üyemizle birlikte coşkuyla kutladık. Komisyonlarımızı hayata geçirerek daha aktif, çok daha katılımcı bir yönetim anlayışı içerisine girdik.”
Dağ-Der’de kendilerine bu zamana kadar destek veren başta Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere tüm yerel yöneticilere şükranlarını sunan Bay, “Tabanımızın desteğiyle göreve geleceğimize gönülden inanıyorum. Aramızdan bazı arkadaşların yorulmaları veya heyecanlarını kaybetmeleri normal karşılanmalıdır.  Ancak bizler 1998’de başlayan görevlerimde ne olursa olsun hiçbir zaman enerjimizi ve yöremizin hedeflerinin peşinden koşma arzusunu kaybetmedik. Bu yürüyüşü önemseyen bütün hemşerilerimle, “Sensiz bir eksiğiz, seninle daha güçlüyüz” prensibiyle el ele kol kola birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Dağ-Der’in 2013-2016 vizyonu ve yol haritasını belirlediklerini ifade eden Bay, “Bu vizyonumuzu gerçekleştirmek için istişare toplantıları yapıldı. Yöremizin ve kentimizin tanıdığı akademisyen, bürokrat, siyasetçi ve önceki Dağ-Der başkanlarından oluşan istişare kurulumuzun çekirdek kadrosu kuruldu. Burada yöremizi ve derneğimiz için stratejik planlama anlamına gelebilecek fikir alışverişlerinde bulunuldu. Bu değerli çalışmaları,  yönetim anlayışımızı ve yönetim kurullarımızı oluştururken, tüzük değişiklikleri yaparken 1. dereceden dikkate alacağız. İstişare kurulumuzu Dağ-Der’in ve tüzüğümüzün bir parçası haline getireceğiz. Yöremizde var olan bütün değerlerin, farklı renklerin, siyasi ve sosyo-kültürel kesimlerin yönetimlerimizde yer bulmasını sağlayacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.