SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Bozbey'in boyaları dökülüyor 1

Fetih BAĞCI Nilüfer’de algı yönetimi ve boyalı işlerle kendisini sosyal demokrat ve halkçı olarak lanse eden Ni

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mustafa Bozbey'in boyaları dökülüyor 1
Fetih BAĞCI
Nilüfer’de algı yönetimi ve boyalı işlerle kendisini sosyal demokrat ve halkçı olarak lanse eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in boyaları dökülüyor. Belediyenin kaynaklarını konser, havai fişek ve festivallere harcayan Bozbey, belediye işçilerine ise 4 aydır maaş ödemiyor. Belediyenin kendi şirketine geçecek işçilere adeta kölelik sözleşmesi imzalatmaya kalkması bardağı taşırırken, işçiler Valilik önünde eylem yaptı.
 

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan bin 500 kişiden oluşan taşeron temizlik işçileri belediyenin kadrosuna geçerken adeta kölelik sözleşmesine mahkum edildikleri gerekçesiyle Bursa Valiliği önünde eylem yaptı. Haklarının gasp edildiğini ve promosyonlarına el konulduğunu ileri süren işçiler, Heykel önünde toplanarak Valiliğe doğru yürümek istedi ancak polis yürüyüşe izin vermedi.
MAĞDUR İŞÇİLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Nilüfer Belediyesi’nde çalışan işçiler, hükümetin çıkardığı kanunla taşeron sisteminden çıkıp Nilüfer Belediyesi şirketi olan NİLBEL Sosyal Tesis,  otel, düğün salonu, kreş, kafeterya ve otopark işletmeciliği Anonim Şirketi’nde kadroya alındıktan sonra fazla mesailerini ve sosyal haklarını alamadıkları için sokağa döküldü.
“KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILIYORUZ”
Maaş bordrolarını alamadıkları ve her şeyden habersiz şekilde köle gibi çalıştırıldıklarını dile getiren işçiler, Valilik önünde seslerini duyurmak istedi.  Bu işçilerden 200’e yakını Heykel’de toplanıp seslerini duyurmak için valiliğe yürüme kararı aldı. Eylem yapacaklarını sosyal medya hesapları üzerinden duyuran işçilerin valiliğe yürüyüşüne polis izinsiz bir gösteri olduğu gerekçesiyle izin vermedi.
ÖFKELİ GRUPLA POLİS ARASINDA GERGİNLİK
Öfkeli grup ve polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. İşçilerin yürüyüşünün yanı sıra basın açıklaması yapılmasına da izin vermeyen polis, bu tür bir eylem için 3 gün önceden başvuru yapılması gerektiğini aktardı. Ancak işçiler ortaya çıkan mağduriyetten bugün haberdar olduklarını dile getirdi. Gruptan sözcü seçilen iki kişi ile polis arasında süren uzlaşma görüşmesi sonucunda işçiler sorunsuz bir şekilde dağıldı.  Bu sabah saatlerinde Çalı’daki şantiyelerinde toplanıp kontakt kapatacaklarını belirten işçiler, bundan sonra haklarını alana kadar hiçbir şekilde çalışmayacaklarını dile getirdiler.
MAAŞLARINI 4 AYDIR ALAMIYORLAR
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in zeybek oynayıp türkü söyleyip algı yönetimi yaparken belediye işçilerinin 4 aydır maaşlarını alamadığı da biliniyor. İşçiler 3-4 yıldır maaşlarını hep sıkıntılı aldıklarını dile getirirken, diğer belediyelerde maaşlar ödenirken kendilerinin Nilüfer Belediyesi tarafından sürekli mağdur edildiklerini ifade ettiler.
KÖLELİK SÖZLEŞMESİ İMZALATMAK İSTİYOR
Nilüfer Belediyesi, şirketi aracılığı ile kadroya alacağı işçilere adeta kölelik sözleşmesi imzalatmaya kalktı. 3-4 yıldır maaşlarında sıkıntı yaşadıklarını dile getiren işçiler, 4 aydır da maaşlarını alamadıklarından şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Diğer belediyelerin hiçbirinde maaş sıkıntısı olmadığını söyleyen işçiler, Nilüfer Belediyesi’nin bu sorumsuzluğun hesabını vermesi gerektiklerinin altını çizdi. İşçilerin kadroya geçebilmek için belediye tarafından kendilerine bir sözleşme imzalatılmak istediğini, bu sözleşmeyi imzalarsalar bankanın vereceği bin beş yüz liralık promosyonu da alamayacaklarını ve bu parayı belediyenin bağış olarak kendilerinden alacağını dile getirdi.
“BOZBEY HAKKIMIZI YEDİ”
Sözleşmeyi imzalamaları halinde tüm haklarını kaybedeceklerini dile getiren işçiler,  tüm haklarının ellerinden alınacağını söylediler. Eyleme katılan bir işçi, “3-4 aydır maaşlarımız düzenli yatmıyor. Arkadaşlarımızdan banka borcunu ödeyemediği için icralık olanlar var. İcralık borçlarını halledemedikleri için hapis cezasıyla karşı karşıya kalan arkadaşlarımız var. Banka bize bin beş yüz lira promosyon veriyor. Belediye bu promosyonu bize vermek istemiyor. Ya Bursaspor’a ya da belediyeye bağış yapmamızı istiyorlar. Bunlar sözleşmede yazıyor. Sözleşmeyi imzalarsak kadroya geçeceğiz, ama haklarımız elimizden alınacak.  İmzalamazsak da işsiz kalacağız. Biz işsiz kalmak istemiyoruz, hakkımızı ve paramızı istiyoruz. Özel şirketten alınıp belediyeye verildik. Haklarımız yendi.” dedi.
PARALAR NEREYE GİDİYOR?
Üç kuruş maaş alan işçilerin maaşlarını ödemeyen Nilüfer Belediyesi bir kalemde Caz Tatili etkinliğine 1 milyon lira harcamaktan geri kalmıyor. Son 3 yılda Bozbey’in kullandığı temsil ağırlama gideri tam 56 milyon lira olurken, festival, konser, kutlama gibi kültürel etkinliklere sadece Kültür Müdürlüğü’nden  harcanan bütçe 11 milyon lirayı buluyor.

 
Bozbey’in boyaları dökülüyor 2 Bozbey’e zor sorular
http://sehirmedya.com/manset-haberler/bozbeyin-boyalari-dokuluyor-2-bozbeye-zor-sorular/
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.