SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Dündar'dan baldıza kıyak!

Kemal BENEK Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, eş-dost-akraba-hemşeri k

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mustafa Dündar'dan baldıza kıyak!
Kemal BENEK
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, eş-dost-akraba-hemşeri kontenjanından onlarca kişiyi belediyede istihdam ederken, en büyük kıyağı ise eşinin teyzesinin kızı olan Gülşah Cebelli Öncel’e yaptı. Dündar'ın eşi Sevginaz Dündar’ın teyzesinin kızı olan TV spikeri Gülşah Cebelli Öncel, yaklaşık 10 yıldır belediyede Basın Müdürü olarak görev yaptığı belediyede geçtiğimiz günlerde Dündar tarafından başkan yardımcısı olarak atandı.
AK Parti’den 2009 yılında Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Mustafa Dündar, göreve geldikten kısa bir süre sonra yakın akrabalarını işe almaya başladı. İşte onlardan biri de o dönem Olay TV’de haber spikerliği yapan Dündar’ın eşi Sevginaz Dündar’ın teyzesinin kızı olan Gülşah Cebelli Öncel oldu. Osmangazi Belediyesi’ne sözleşmeli memur olarak alınan ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne getirilen Gülşah Cebelli Öncel daha sonra da Dündar tarafından Başkan Danışmanı yapıldı. Gülşah Cebelli Öncel, her iki görevi birlikte uzun zamandır yürütüyordu.

DÜNDAR HEP ARKASINDA DURDU

Geride kalan dönemde özellikle AK Parti Osmangazi Teşkilatında ve ilde rahatsızlıklar oluşmasına rağmen Dündar, yerel ağızla baldızının hep arkasında durdu ve onu korudu. Tepkilere göğüs gererek Gülşah Cebelli Öncel’in görevinde kalmasını sağladı. Her ne kadar Sevginaz hanımla olan akrabalığı sır gibi saklansa da hem belediye de hem de AK Parti’de bu akrabalık ve Dündar’ın kol kanat germesi zaman zaman gündeme geldi, sıkıntılar yaşanmasına neden oldu. Yunanistan Gümülcineli Mustafa Dündar, Bulgaristan Cebel’li eşinin teyzesinin kızını hep koruma altında tuttu.

KADROYA ALINDI ÖNÜ AÇILDI

Hükümetin kamuda görev yapan sözleşmeli memurları kadroya alma karının ardından baldız Gülşah Cebelli Öncel’de memur oldu ve artık önü tamamen açıldı. Ancak Dündar, Büyükşehir hayalleri kurarken stratejik bir hata yapmamak için Gülşah Cebelli Öncel’i öne çıkarmadı ve aynı şekilde görevini devam ettirdi. Büyükşehir hayalleri yıkılan Osmangazi Belediye Başkanlığı adaylığını da elde eden Dündar, son adımı geçtiğimiz haftalarda attı. Baldızını başkan yardımcısı olarak atadı. Baldızın ataması hem partide hem de belediye de soğuk duş etkisi oluştururken, her iki tarafta da büyük tepki var ve halen devam ediyor.

DÜNDAR NEREYE KOŞUYOR?

Osmangazi Belediyesi’nde onlarca hemşerisini, akrabasını, yakınlarını ve dostlarını istihdam eden, özel kalemden birçok kişiyi memur yapan Dündar, görev yaptığı dönem boyunca bu tartışmalarla gündeme geldi durdu.  Birileri ”kuşa bak kuşa bak” dava elden gidiyor yüklenelim Dündar’a derken, öte tarafta Dündar ve ekibi koltuk kapmaca oynamaya devam ediyor.

YEĞEN SKANDALI

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde “Dava” sözlerini ağzından eksik etmeyen Dündar, bir yandan da cambaza bak diyerek Osmangazi’yi adeta aile şirketine dönüştürmeye devam ediyor. Yine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, öz yeğeni Muammer Dündar’ın Osmangazi Belediyesi’nde görev yaptığı sürede kurumunda uğrattığı zarar ve zimmetine geçirdiği milyonlarla ilgili iddialar ortadayken, Mustafa Dündar’dan çıt çıkmıyor. Rezilliğin ortaya çıkmasının ardından Yeğen Dündar’ın iş akdini feshedilmesiyle örtbas edilen ve hiç bir hukuki süreç takip edilmeyen soygun, unutturulmaya çalışılıyor. Kamuoyu açıklama ve işlem beklerken Dündar ve ekibi sessizliğini koruyor.

 BİR KEPAZELİK DE MUSTAFAKEMALPAŞA’DA

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yakın dostu Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın ricasıyla ilçeye bir park yaptırdı. Kurtulan, damadını özel kalemden istisnai kadro ile memur yapan ve ilçesine park yaptıran Mustafa Dündar’ın ismini seçime 11 gün kala bu parka verip bir de açılış yaptı. AK Partili Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kurtulan’ın ufacık bir parkı yaptıramayıp Dündar’a yaptırması, üstüne üstlük bir de parka onun ismini vermesi ve seçim öncesi açılış yapması büyük tepkiye yol açtı. Damadını istisnai kadrodan memur yapan Dündar’a devletin imkanlarıyla jest yapan Kurtulan ve Dündar hem AK Parti’nin hem de devletin itibarını ayaklar altına almaktan çekinmedi. Peki bu kepazeliğin hesabını kim verecek?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.