SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de huzur operasyonu 

BURSA AHLAK POLİSİ, MUSTAFAKEMALPAŞA VE KARACABEY İLÇELERİNDE ÇOK SAYIDA EĞLENCE MEKANINA EŞ ZAMANLI BASKIN DÜZENLEDİ. BASKINLARDAN ÖNCE MEKANLARA GİZLİCE GİREN EKİPLER SİGARA İÇİLEN MEKANLARI TEK TEK TESPİT ETTİ. (DERYA EVREN/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2019 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2019 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de huzur operasyonu 
Bursa ahlak polisi, Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de çok sayıda eğlence mekanına eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlardan önce mekanlara gizlice giren ekipler, sigara içilen işletmeleri tek tek tespit etti.
Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği, birçok şube ve birimden polis memurunun katılımıyla Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de huzur uygulaması ve baskın yaptı. Umuma açık yerlerde, sabit noktalarda ve eğlence mekanlarında denetleme yapan ekipler sigortasız personel çalıştıran, kapalı alanda sigara içilen mekanlar, alkollü sürücüler ve araması olan şahıslar hakkında cezai işlem uyguladı. Operasyon sırasında motosikletli polisler de sürekli ring halinde ilçede huzur ve güven turu attı.
USULSÜZLÜKLER CEZALANDIRILDI
Yapılan çalışmalar neticesinde Mustafakemalpaşa’da 30 iş yeri denetlendi. 2 bin 40 şahsın UYAP sorgulamasını yapan ekipler, yoklama kaçağı 7 şahıs hakkında gerekli işlemleri uyguladı. Sabit noktalarda trafik uygulaması yapan ekipler 261 araç sorgusu yaptı. 10 araç sürücüsüne farklı suçlardan 7 bin 460 lira para cezası kesen ekipler, alkollü araç süren bir kişiye de adli işlem yaptı. Önceki gün Saat 20.30’da başlayan uygulamalar gece yarısına kadar devam etti. Ekipler buradaki denetimlerin ardından Karacabey‘e hareket etti. Yaklaşık 200 polis memurunun görev aldığı uygulamalar kapsamında Karacabey’de önceden tespit edilmiş çok sayıda pavyon ve bar tarzı mekanlara eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyondan önce mekanlara gizlice giren ekipler sigara içilen ve sigortasız personel çalıştıran mekanları tespit ederek gerekli işlemleri uyguladı. Mekanlara yapılan baskınlarda 14 iş yeri denetlenerek 395 kişinin UYAP sorgusu yapıldı. 4 iş yerine sigortasız lol hesap satin al personel çalıştırmak, 2 iş yerine sigara içtirmek ve bir iş yerine de ruhsattaki ismi ile tabeladaki isminin aynı olmaması sebebiyle ceza yazıldı. (İHA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.