SON DAKİKA
Hava Durumu

Nalbantoğlu'nda tadilat rezaleti

Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl önce trilyonlarca lira harcanarak tadilat yapılan Nalbantoğlu Çarşısı, her yağışta su baskınına u

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2016 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2016 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nalbantoğlu'nda tadilat rezaleti
Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl önce trilyonlarca lira harcanarak tadilat yapılan Nalbantoğlu Çarşısı, her yağışta su baskınına uğruyor. Her yağışta dükkânları su içinde kalan esnaf, bir an önce çarşıdaki sorunların giderilmesini bekliyor.




Burak TOK
Bursa’nın en çok rağbet gören çarşılarından biri olan Nalbantoğlu Kapalı Çarşısı’nda yaşanan sorunlar esnafı da vatandaşı da çileden çıkarıyor.  Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından trilyonlarca lira harcanarak yenilenen çarşıda sorunlar bitmek bilmiyor. Her yağışta kapı ve tavandan akan sular nedeniyle gölete dönen çarşıda esnaf malzemelerini kurtarmak için mücadele ediyor. Malları su baskınları nedeniyle zarar gören esnafın tek sorunu da bu değil üstelik.

SU BASIYOR, RÜZGAR ESİYOR

Su baskınlarına kovalarla karşı koymaya çalışan esnaf, ayrıca elektriğin yetersizliği nedeniyle yeni hatlar çekerek sorunu çözmeye uğraşıyor. Otomatik kapıların bozuk olması nedeniyle çarşının ısınmadığını dile getiren çarşı esnafı, soğuk nedeniyle müşterilerin de çarşıya uğramadığını vurguluyor.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK DEDİLER AMA…

Çarşıda sıkıntılarının yaklaşık 2 sene önce başladığını ifade eden esnaflardan Harun Saraçoğlu , “Yağan yağmurlar dekorlarımıza ve mallarımıza büyük zararlar veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe buraya gelerek burada tadilat yapılacağını ve buranın cazibe merkezine döneceğini bizlere söylemişti. Daha sonra yaklaşık 3 milyon liralık yatırım yapıldı. Çarşının tadilatını yapan taşeron firmalar buradaki su sızıntısını önleyemedikleri gibi daha çok su akıntısına sebep oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tadilat sonrası çarşının halini bildiği için açılışa gelmedi” dedi.

“YIKIM KARARI VAR TADİLAT YAPTILAR”

Fen İşleri Daire Başkanlığından Hüseyin Demirbüken ile görüştüğünü belirten Saraçoğlu, “Hüseyin Demirbüken ile görüştüm. Çarşının kolanlarından örnek alınıldığını ve çarşı hakkında yıkım kararı çıktığını bana sözlü bir şekilde iletti. Yıkım kararı çıkan bir çarşıya tadilat yaptılar. Yıkım kararı her ne olduysa ortadan kaldırıldı. Şikâyetlerimizi bildirdik fakat buraya gelip kimse incelemede bulunmadı. Biz çok mağduruz.” şeklinde konuştu.

“KOVALARLA MÜCADELE “

Tavandan akan sularla ilgili büyük problemler yaşadıklarını belirten Nalbantoğlu Kapalı Çarşısı yöneticisi Hanefi Göçtürk, “Telafi için defalarca münacatta bulunduk. Tavanı yenileme talebini bulundular. Fakat hiçbir düzelme olmadı. Eskisi gibi sular tavandan akmaya devam ediyor. Burada esnafın malı ıslanıyor. Mağduriyetimiz giderilmiyor. Bir kaç esnafımızla birlikte kovalarla mücadele ediyoruz. Yağmurlu havalarda yaklaşık 30 tane kova koymak zorunda kalıyoruz. Otomatik kapılarımız sürekli arızalanıyor ve soğuk havalarda burası adeta Sibirya’ya dönüyor” dedi.

"MÜŞTERİLER ŞEMSİYE İLE GEZİYOR"

Nalbantoğlu Çarşı Esnafı Can Doru da, “Su akıntı sıkımız hep vardı fakat tadilattan sonra bu akıntı daha da fazlalaştı. Tabiri caizse müşteriler çarşının içinde şemsiye ile geziyor. Dükkânların içi dâhil olmak üzere her yerde akıntılar var. Ortalama 2 sene boyunca tadilat yapıldı. Büyük paralar harcandı fakat sorunlarının önüne geçilemedi. Belediyeden veya taşeron firmadan gelip incelemelerde bulunan olmadı. Yetililerin ilgilenmesini istiyoruz” İfadelerine yer verdi.

"HARCANAN PARALARA YAZIK OLDU"

Esnaf Hakkı Demirci, “Belediyenin geçtiğimiz yıllarda yaptırdığı tadilattan memnun değiliz. Harcanan paralara yazık oldu. Eski çağdan kalma bir görüntü var burada her yerde su akıntıları, çarşının ortasında kovalar var. Buraya harcanan paralarla yıkıp yenisini yapılmalıydı. Otomatik kapılar çalışmıyor, elektriğimiz yeterli değil kaç defa bunları ifade ettik. Canımız yanıyor. Bu sorunlar işlerimize engel oluyor. İş yapamıyoruz olay böyle olunda borcumuzu ödeyemiyoruz. Bu sıkıntılarımıza çözüm istiyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.