SON DAKİKA
Hava Durumu

Necati Şahin'den Altepe'ye sert eleştiri

İnşaat Mühendisi Necati Şahin, “vagon sayısını artırmak için ihaleye çıkacaklarını” açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2014 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2014 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Necati Şahin'den Altepe'ye sert eleştiri
İnşaat Mühendisi Necati Şahin, “vagon sayısını artırmak için ihaleye çıkacaklarını” açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi sert dille eleştirdi. Şahin, “Vagon ihalesi tam bir komediye dönüştü. Vagon ihalesi şimdi yapılıyor; oysa raylı sistem inşaatıyla eş zamanlı vagon ve sinyalizasyon ihalesi yapılmalıydı. İhalesi yapılacak vagonların teslim süresi 2-3 yılı bulacak. Büyükşehir insanımızın zekası ile dalga geçiyor. Ama Bursalılar’ın bunun farkında olduğunu bilmeliler” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında Bursaray vagon sayısını artırmak için ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını” açıklamasını İnşaat Mühendisi Necati Şahin “Çok gecikmiş bir karar” diyerek sert dille eleştirdi. “Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın sözlerini hayretle karşıladık” diyen Şahin, “Arabayatağı-Kestel etabı için ihtiyaç duyulan vagon konusu tam bir komediye dönüştü. Oysa başlangıçtan itibaren yapılması gereken raylı sistem inşaatıyla birlikte eş zamanlı olarak sinyalizasyon ve vagon ihalesi de gerçekleştirilmeliydi. İnşaat ve sinyalizasyon bitimini takiben vagonlar hatta indirilir ve sistem çalışmaya başlardı” dedi.

‘İHALESİ YAPILACAK VAGONLARIN TESLİM SÜRESİ 2-3 YILI BULACAK’

Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim Büyükşehir Belediyesi yönetimi ne yaptı peki? Sadece inşaatı yaptı; sinyalizasyonu yapmadan Rotterdam metrosunun hurda araçlarını yeşile boyayarak Arabayatağı-Kestel hattında işletmeye başladı. Bu vagonların hiçbir teknik altyapı olmadan sefere çıkarılması kent yönetimine yakışmayan, amatörce, acemice yapılmış bir göz boyamadır. Belediye yönetimi Bursalılar’a klimasız araçları layık gördü. Hurda vagonlar yüzünden sık sık ya arıza ya da kaza yaşanıyor, ama Bursalılar’dan gizleniyor.
Ayrıca ihalesi yapılacak vagonların teslim süresi 2-3 yılı bulacak ve hat bittiği halde vagonların hat ile buluşması 3-4 yıl gibi bir gecikme ile gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi sadece tribüne oynayan bir algı yönetimi ile halkımızı yanıltmaya çalışıyor ve insanımızın zekası ile dalga geçiyor. Ama Bursalılar’ın bunun farkında olduğunu bilmeliler.”

‘YANLIŞ KARARLARIN ÇİLESİNİ BURSALILAR ÇEKİYOR’

“Yanlış yönetim kararları nedeniyle Bursalılar’ın raylı sistem ulaşımında büyük sıkıntılar çektiğini” dile getiren Necati Şahin, hurda vagonların kullanıldığı Arayabatağı-Kestel hattında yolcuların güvenlik riski yaşadıklarını, tüm uyarılarına rağmen bu hatta klimasız, eski vagonların kullanılmaya devam ettiğini söyledi. Şahin, “2,5 dakika sefer aralığında olması gereken sistem, yanlış işletme senaryoları, yanlış proje tadilatları ve zamanında alınmayan vagonlarla 15-20 dakikaya kadar çıkarak Bursaray’ın taşıma kapasitesi yüzde 23’lere kadar düştü. Zamanında yapılmayan vagon ihalesinin çilesini Bursalılar çekiyor” dedi. Şahin, “Hep söyledik, ‘ray döşemekle raylı sistem’ olmaz. Maalesef raylı sistemimizin neresini tutsanız elinizde kalıyor. Hemşehrilerimiz tüm bu sıkıntıları yaşamayabilirdi. Bu konuyu Bursa kamuoyu tartışmalıdır. Kent Konseyimiz acaba bu konuyu kent gündemine taşır mı? Sanmıyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.