SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Kadın Korosu'nun turnesi hastanede bitti

Nemrut dönüşü kaza yapan Bursalı Kadın Korosundan sevindirici haber geldi. Nilüfer Kadın Korosu Şefi Aysel Gürel, yaralı 12 koro üyesind

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2019 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2019 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer Kadın Korosu'nun turnesi hastanede bitti
Nemrut dönüşü kaza yapan Bursalı Kadın Korosundan sevindirici haber geldi. Nilüfer Kadın Korosu Şefi Aysel Gürel, yaralı 12 koro üyesinden 11'inin taburcu olduğunu, sadece bir kişinin kolunda kırık olduğunu, ameliyata alınacağını söyledi. 
Nilüfer Kadın Korosu "Gönül Köprüleri Kurulsun Çocuklar Mutlu Olsun" projesi kapsamında Batman ve Mardin'in kırsal mahallelerindeki bazı okullara tadilat yaptırmak bu okullarda eğitim gören çocuklar için kitaplık oluşturmak gayesiyle 4 gün önce Bursa'dan 43 kişi yola çıktı. Köy okullarını boyatıp okullarda kitaplıkların kurulmasına yardımcı olan grup Mardin'de köy çocuklarının yararına birde konser verdi. Konserin tamamlanmasının ardından Güneydoğu turnesine devam eden Kadın Korosu ekibi Mardin'den minibüslere binerek Nemrut'a hareket etti. Nemrut'ta gün batımını izleyip Adıyaman'a geri dönen kadın korosu ekibini taşıyan Kahraman Bıtık yönetimindeki 23 EH 393 plakalı minibüs, Kahta ilçesi Nemrut Dağı Milli Parkı içerisindeki Damlacık köyü Arsemia Ören Yeri'nde freninin patlaması neticesi kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada yaralanan 12 kişi ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı 12 koro üyesinden 11'inin taburcu edildiğini İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine bildiren Nilüfer Kadın Korosu Şefi Aysel Gürel, "Sadece bir arkadaşımızın kollarında kırıklar bulunduğu için tedavisi hastanede devam ediyor. Ameliyatın nerede yapılacağına doktorlar karar verecek arkadaşımızın Bursa'ya sevk edilme durumu da var. Bizlerde yaralı arkadaşlarımızın yanındayız. Onun dışında çok şükür taburcu olan 11 arkadaşımız kazayı hafif sıyrık ve çatlaklarla atlattılar. Onların tedavileri tamamlandı. Bazılarına dikiş atıldı. Bir an önce Bursa'ya dönebilmeyi umut ediyoruz" diye konuştu. Öte yandan koro ekibi tarafından çekilen kazadan kısa bir süre önce çekilen görüntüler de dikkat çekti.  (İHA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.