SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Kent Konseyi'nin Uludağ tepkisi

 Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu, Uludağ'ın yönetim ve planlama meselesiyle yetki karmaşasını masaya yatırdı. 

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2013 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu, Uludağ'ın yönetim ve planlama meselesiyle yetki karmaşasını masaya yatırdı. 


Grup adına açıklamayı Uludağ Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Fahir Denizman yaptı. 80'li yıllarda Uludağ üzerinde başlayan rant sürecinin günümüzde de devam ettiğini ifade eden Denizman, “İlgili bakanlıklar ve Büyükşehir Belediyesi arasında süren yetki savaşında kimse Bursalılara ve sivil toplum kuruluşlarına görüşünü sormuyor” dedi.
Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Uludağ'ın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma imar planlarının hazırlandığını hatırlatan Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu Başkanı, “1/25000 ölçekli çevre düzeni planları yapılmadan daha alt ölçekte, uygulamaya dönük planlama sürecini başlatmak iyi niyetle açıklanamaz” diye konuştu.
Bakanlığın hazırladığı planların yargıya taşınmasıyla birlikte yine bakanlık tarafından hukuki süreci etkilemeye yönelik çalışmaların başladığını iddia eden Denizman, Uludağ'ın sahip olduğu doğal zenginliklerin ve canlı hayatının tehike altında olduğunu ifade etti.
Bursalıları Uludağ'a sahip çıkmaya çağıran Denizman, "Nilüfer Kent Konseyi olarak kapalı kapılar ardında yapılan plan süreçlerine karşı katılım süreçlerinin işletilmesi için her yerde ve her zaman Bursalıların haklarını savunacağız. Uludağ hepimizin, Bursa'yı yönetenlerin bunu anlaması gerekiyor. Bunun için de bizler üzerimize düşen görevi yapmak üzere 23-24 Mart 2013 tarihlerinde 'Uludağ hepimizin' çalıştayı düzenliyoruz. Uludağ'ın nasıl yönetilip nasıl planlanması gerektiğini gelin birlikte konuşalım” açıklamasını yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.