SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer köprüsü

Almanya’daki Türklerin hakları için mücadele eden sivil toplum örgütlerinden Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat, Nilüfer Belediy

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Almanya’daki Türklerin hakları için mücadele eden sivil toplum örgütlerinden Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti.



 

Nilüfer Belediyesi’nin Almanya’daki kardeş şehir ilişkilerinde köprü görevi üstleneceklerini belirten Kolat, ”Uluslararası ilişkilere önem veren Nilüfer Belediyesi ile Almanya’da da ortak projeler üretmek istiyoruz” dedi.
Almanya Türk toplumu Başkanı Kenan Kolat ile Bozbey’in görüşmesinde “Aile birleşimi” ile Almanya’ya gidecek eşlere, entegrasyonlarını sağlamak için açılan kurslar gündeme geldi. Türklerin Almanya’daki sosyal uyumunu kolaylaştırmak maksadıyla Türkiye’nin birçok ilinde ücretsiz eğitim verdiklerini söyleyen Kolat, “Gaziantep, Konya, Adana, Mersin, Kırşehir, Urfa, Kayseri’deki kurslarda, Almanya’nın sosyal,kültürel,ekonomik yapısı, coğrafyası ve tarihi ile ilgili genel bir bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Bugüne kadar 1100 vatandaşımız, bu kurslardan faydalanma fırsatı buldu. Bu kurslardan birini de Bursa’da Globus Dil Okulu’nun katkıları ile düzenliyoruz. Almanya’daki Türklerin entegrasyonunu ve bilinçlenmelerini amaçladığımız bu projeye Sayın Bozbey’in de katkısını bekliyoruz” dedi.
Kenan Kolat ile birlikte görüşmeye katılanlar arasında 41 yıldır Alman okullarında Almanca öğretmenliği yapan Tufan Kıroğlu da vardı. Türk-Alman ilişkilerinin köklü bir tarihi geçmişe dayandığını belirten Kıroğlu, Alman Federal Göç ve Mülteciler Dairesi ve Avrupa Birliği’nin mali destek sağladığı uyum kursları sayesinde olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Kıroğlu ”30 saatlik eğitimi tamamladıktan sonra Almanya’da yaşamaya başlayan Türklerin uyumu süreci kısalıyor” diye konuştu.
Başkan Mustafa Bozbey ise, Almanya’da yaşayan Türk Toplumunun Türklerin Avrupa’daki vitrini olduğunu belirtti. Bozbey, “Gurbetçi vatandaşlarımız orada çalışır ve yaşarken aynı zamanda ülkemizi ve milletimizi temsil ediyorlar. Onların kimliklerini unutmadan, içinde yer aldıkları toplumla uyumlu bir şekilde yaşamaları bizim için son derece önemli. Bu açıdan Almanya’daki Türklerin hakları için mücadele eden sivil toplum örgütlerinden Almanya Türk toplumunun eğitim seminerlerini önemsiyoruz. Ayrıca Almanya’da kurduğumuz ve kuracağımız kardeş şehir ilişkilerimizde başarılı birçok ortak çalışmaya imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.