SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer yeni bir ana artere kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Kanuni Cadde ile Tuna Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan ana arter üzerinde kalan 8 binadan sonun

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2012 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2012 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Kanuni Cadde ile Tuna Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan ana arter üzerinde kalan 8 binadan sonuncusunun da yıkımı yaparken, Nilüfer ilçesi yeni bir ana artere kavuşmuş oldu.

Raylı sistem yatırımlarının yanında son 4 yılda 372 kilometre yol genişletme ve yeni yol açma çalışmasını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, merkeze bağlı ilçelerde de planlarda olmasına rağmen uygulamada bulunmayan yolları halkın kullanımına açıyor. Bu kapsamda Nilüfer İlçesi İhsaniye Mahallesi’ndeki Kanuni Cadde ile Tuna Caddesi’ni birbirine bağlayan Mercan Sokak ve 1. Yaprak sokak üzerinde kalan binaları kamulaştırma programına alan Büyükşehir Belediyesi, güzergah üzerindeki 8 binadan sonuncusunu da yıktı. Bu yıkım çalışması ile iki büyük caddeyi birbirine bağlayan ana arterdeki son engel de ortadan kalkmış oldu.

Planlar yıllar sonra hayata geçiyor

Kamulaştırılan son binanın yıkım çalışmasını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız’ın da katıldığı yıkım çalışmasında konuşan Başkan Altepe, bu güne kadar 800’e yakın binanın ağırlıklı olarak yol, park ve spor tesisi gibi hizmetler nedeniyle yıkıldığını belirterek, planlarda olmasına rağmen uygulamada bulunmayan yolların yıllar sonra kente kazandırıldığını söyledi. Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması için merkeze bağlı tüm ilçelerde yoğun bir çalışma içinde olduklarının altını çizen Başkan Altepe, “İhsaniye’de de iki ana caddeyi birbirine bağlayacak olan bir yolu açıyoruz. Burada toplam 8 binayı kamulaştırıp, yıkmış oluyor. Kalan son binanın da yıkılması ile bölge yeni bir ana artere kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Nilüfer’de ulaşıma büyük yatırım

Bursaray Görükle hattının seferlere başlamasıyla kesintisiz ve konforlu ulaşımla tanışan Nilüfer ilçesinde karayolu ağında yaşanan sorunlar da bir bir ortadan kaldırılıyor. Bursa İzmir karayolu üzerindeki trafik yükünü önemli ölçüde azaltan Alaattin Bey – Özlüce Kavşağı sayesinde sanayi bölgeleri ve çevre yoluna ulaşım konusunda da önemli bir sorun çözüme kavuşmuş oldu. Özlüce Kavşağı’nın açılmasıyla birlikte sanayi bölgelerine gelen ağır tonajlı araçların kent merkezine girmesi de engellendi. Yine İzmir Yolu Özlüce Kavşağı ile Mudanya Yolu Geçit Kavşağını Minareliçavuş üzerinden birbirine bağlayan 5.8 kilometrelik yeni yol ile ağır tonajlı araçlar kent merkezine girmeden sanayi bölgelerine ve çevreyoluna ulaşma imkanı buldu. Bu yol sayesinde Özlüce bölgesinde oturan vatandaşlar, kent merkezi trafiğine girmeden Mudanya yoluna çıkma şansı yakaladı. Çalı Demirci yolu genişletme çalışmaları, Özlüce, Altırşehir ve Görükle bölgelerinde hayata geçirilen yeni yollar ve mevcut yolların sağlıklaştırılması çalışmalarıyla Nilüfer’de ulaşım sorun olmaktan çıktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.