SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'de gökyüzü şenlendi

NİLÜFER BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 4. NİLÜFER HAVACILIK FESTİVALİ VE YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEDEF LİGİ 1. ETAP YARIŞLARI BAŞLADI. GÜN BOYU BİRÇOK UÇUŞUN YAPILDIĞI YARIŞLARDA HEYECANLI ANLAR YAŞANDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer'de gökyüzü şenlendi
 4. Nilüfer Havacılık Festivali ve Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1. etap yarışları başladı. Gün boyu birçok uçuşun yapıldığı yarışlarda heyecanlı anlar yaşandı.
 

 

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Nilüfer Havacılık Festivali ve Yamaç Paraşütü Hedef Ligi 1. etap yarışları başladı. Gün boyu birçok uçuşun yapıldığı yarışlarda heyecanlı anlar yaşandı.
Fadıllı’da bulunan Nilüfer Belediyesi Havacılık Tesisleri’nde düzenlenen festivalin ilk gününde çok sayıda paraşüt tutkunu eşsiz Gölyazı manzarasında havacılık sporunun tadını çıkardı. İki gün sürecek olan festivale ve yarışlara katılan sporcular, kamp alanında çadır kurarak doğayla iç içe zaman geçirme imkanı da buldu.
Festivalle birlikte Yamaç Paraşütü Hedef Ligi’nin 1. etap yarışları da yapıldı. 8 takım, 47 bireysel sporcu ve 300’ü aşkın serbest uçuş yapan sporcu katıldı. Nefes kesen yarışlarda pilotlar, belirlenen hedefe inebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Amerika’dan Alex Amidi ile İran’dan Mohammadreza Ghofoorian katıldıkları festivale ayrı bir anlam kattı.
Gün boyu gerçekleştirilen uçuşların yanı sıra paramotor uçuşları, akrobasi, RC uçak ve planör gösterileri ile delta kanat ve iki kişilik tandem halk uçuşlarıyla heyecan doruğa çıktı.
Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da festivale ilginin büyük olduğunu belirten Nilüfer Belediyesi Hava Sporları Sorumlusu Rasim Kuşçu, “Ülkemizin zor günler geçirdiği son günlerde bize destek olmak için Amerika ve İran’dan gelen sporcular da festivale ayrı bir anlam kattı. Festivalle birlikte Yamaç Paraşütü Hedef Ligi’nin 1. etap yarışları gerçekleşiyor. İki gün sürecek olan yarışlar sonunda dereceye girenlere Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey tarafından çeşitli ödüller verilecek” şeklinde konuştu.
Festivali çok beğendiğini belirten Mohammadreza Ghofoorian da, “Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına, biz festivale katılarak Türkiye’nin her zamanki gibi çok güzel olduğunu ve herhangi bir tehlikenin olmadığını göstermek istedik. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e böyle bir festival düzenlediği ve yarışlara destek verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.
Festivale katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Alex Amidi de, “Burada muhteşem bir hava var. Güvenli uçuş için her şey düşünülmüş. Kendimi Dünya Şampiyonası’nda gibi hissediyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.