SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'den ev ve kişisel bakım hizmeti

 “Önce insan” ilkesiyle dezavantajlı gruplara yönelik sosyal sorumluluk projelerine öncelik tanıyan Nilüfer Belediyesi, Yaşlılara Saygı Ha

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2013 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2013 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 “Önce insan” ilkesiyle dezavantajlı gruplara yönelik sosyal sorumluluk projelerine öncelik tanıyan Nilüfer Belediyesi, Yaşlılara Saygı Haftası’nda ev ve kişisel bakım hizmetini kamuoyuna tanıttı. 


Nilüfer Belediyesi ‘ev ve kişisel bakım hizmetini’ başlattı. Projenin tanıtımı Nilüfer Belediyesi’nde Başkan Mustafa Bozbey tarafından düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Projeyi Yaşlılara Saygı Haftası’nda duyurmak istediklerini ifade eden Bozbey, “Yaşlılarımız bizim bugünümüzü oluşturan değerlerimizdir. Onların tecrübelerinden öğreneceğimiz çok şey var. Çünkü yaşlılarımız milletin hafızasıdır. Ben yaşlılarımızı dinlemeyi, onların tecrübelerinden yararlanmayı çok önemsiyorum. Ayrı bir projeyle Nilüfer’de yaşayan yaşlılarımızla bir sözlü tarih çalışması hazırlıyoruz. Onlarla konuşup bir dokümantasyon çalışması gerçekleştireceğiz; bunu da paylaşmak istiyorum” dedi.
Son zamanlarda STK’ların da bu alanda çalışmalar yaptıklarını gözlemlediklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Ev ve kişisel bakım hizmetleri adı altında başlattığımız yeni çalışmamızda hedefimiz, yaşlı veya fiziki engellilerin insanlık onuruna yakışır bir biçimde yaşamalarını sağlamak. Bu çerçevede yaşlılık, yalnızlık, hastalık gibi çeşitli sebeplerle kişisel temizliklerini ve ev temizliklerini kendileri yapamayan ya da yetersiz kalanlara Nilüferliler’e kurduğumuz profesyonel ekiple destek olmaya başladık. Pilot çalışmalarını aralık ve ocak aylarında yaptığımız çalışmalarımızı, şubat ayının son haftasında hayata geçirdik” diye konuştu.
Bu proje kapsamında önce ev ve kişisel temizlik konularında desteğe ihtiyacı olan kişilerin ekip tarafından evlerine gidilerek tespit edildiğini dile getiren Başkan Bozbey, “Ekibimizin ziyaretinden sonra, hizmetimiz kapsamında ihtiyaç neyse, o duruma göre bir program oluşturuluyor. Ardından gereken sıklıkta hizmetimiz gerçekleştiriliyor. Şimdiye kadar ‘Başkan Nilüfer’i Dinliyor’ projesi kapsamında mahallelerde çalışan ekibimizden, muhtarlıklardan ve Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü’nün iş birliği ile aldığımız ihbarları değerlendirdik. Sonuç olarak bu kısa sürede 106 eve ulaştık, bunlardan 36’sının ihtiyaç sahibi olduğunu belirledik ve hizmet verdik. İhtiyaç sahibi olan kişiler ve çevresinde böyle kişilerin olduğunu bilen yurttaşlar, Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ilgili birimine, 444 16 03 numaralı telefondan, 1851 dahili hattını çevirerek ulaşabilirler” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.