SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'e Avrupa'dan şeref bayrağı 

Burak TOK Avrupa Konseyi, Nilüfer Belediyesi'ni Avrupa şeref bayrağı ile ödüllendirdi. Bayrağı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımc

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer'e Avrupa'dan şeref bayrağı 
Burak TOK

Avrupa Konseyi, Nilüfer Belediyesi'ni Avrupa şeref bayrağı ile ödüllendirdi. Bayrağı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımcısı Valeriu Ghiletchi'den alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüferliler olarak çok yakın bir gelecekte daha da çok ilerleme kaydederek, Avrupa Ödülü’nün de sahibi olacağız” dedi.
Nilüfer Belediyesi, geçen yıl Avrupa Konseyi’nden aldığı Avrupa Diploması’nın ardından bu yıl da yeni bir başarıya imza atarak Avrupa Şeref Bayrağı’nı aldı. Katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ile yerelde sergilenen sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları neticesinde “Avrupa Şeref Bayrağı” ile ödüllendirilen Nilüfer Belediyesi, bayrağı düzenlenen törenle aldı. Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) düzenlenen törene Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımcısı Valeriu Ghiletchi katıldı. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugün burada, ödül sürecine dâhil olmamızın yalnızca ikinci yılında, Avrupa Şeref Bayrağı’nı ülkemize taşıyor olmak bizler için büyük bir onurdur, gururdur. Özellikle altını çizmek istiyorum ki, bu yıl Avrupa Konseyi’nin bu ödülünü 47 ülkeden 30 bini aşkın yerel yönetim arasından sadece 8’i almaya hak kazandı. Ve bu yıl bizimle birlikte yine bu bayrağı kucaklayan, Türkiye’den Karşıyaka Belediyesidir ki, bu durum sosyal demokrat belediyeciliğin de kentlere ne ölçüde katkılar koyduğunun bir göstergesidir” diye konuştu.

GHİLETCHİ ÇALIŞMALARI ÖVDÜ

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımcısı Valeriu Ghiletchi de Nilüfer’de uygulanan çalışmalardan övgüyle söz etti. Ghiletchi, “Avrupa Şeref Bayrağı’nı sadece Avrupa’ya ait sayısız etkinliğinize ilişkin bir ödül olarak değil, aynı zamanda gelecekte bu etkinlikleri geliştirmeye devam etmek için teşvik olarak değerlendirmenizi rica ediyorum. Avrupa Konseyi tarafından verilen bir üst aşama ödülü olan Avrupa Şeref Plakası Ödülü’nü almak üzere belediye olarak bu yarışta yer almaya devam etmenizi yürekten ümit ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan Yardımcısı Ghiletchi, Avrupa Şeref Bayrağı’nı Başkan Bozbey’e verdi. Bayrağı teslim alan Bozbey, sahneye bütün belediye çalışanlarını davet ederek mutluluğu paylaştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.