SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'e 'Doğanbey' modeli

 Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çok katlı yapılaşmaya izin verdiği için “Doğanbey”i andıran ve Büyükşehir Belediye meclisi

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2014 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2014 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer'e 'Doğanbey' modeli
 Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çok katlı yapılaşmaya izin verdiği için “Doğanbey”i andıran ve Büyükşehir Belediye meclisi tarafından reddedilen EKOkent Projesinde ısrarcı olacağını söyledi.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kamuoyuna “Dubai Projesi” olarak yansıtılan ve şehrin batısında 26 katlı imarlaşmaya izin verdiği için de “Doğanbey”i andıran Ekokent Projesi'ni seçimden sonra yeniden gündeme getireceklerini söyledi. Kayapa, Hasanağa, Görükle, İrfaniye bölgelerinde 2100 hektarlık alanda 300 bin kişinin yaşayacağı 2,5 katla 26 kat arasında yapılaşmaya izin veren Eko-Kent Projesi'nin Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geri gönderilmesine anlam veremediğini kaydeden Bozbey, projeye uygulanamaz diyenlerin kapasitesinin olmadığını söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geri gönderilen Eko-Kent planı ile ilgili olarak, "Her şeyin sonu değil. Biz belediye meclisimizden aynı planı geçirip tekrar Büyükşehire göndereceğiz.” dedi.

ŞEHİR PLANCILARI VE ARSA   SAHİPLERİ İSTEMİYOR

Öte yandan arsa sahipleri ve Şehir Plancıları ise projeden rahatsızlığını dile getiriyor. Şehir Plancıları, projenin sözde ekolojik olduğunu Doğanbey benzeri bir sıkıntının yaşanacağını öne sürerek, proje büyükşehirden geçse dahi yargıya gideceklerini kaydettiler. Arsa sahipleri ise tapularının hisseli tapuya dönüştürülmesine karşı çıktıklarını ifade ederek, "Bölgede imar durdu. İmar olmayan yerlerle bizim imar olan yerlerimizi karıştırıyorlar. Biz yıllardır vergi ödüyoruz. Hissedarlarla birlikte "şirket kurup projeyi yaptıracaksınız" diyorlar. İnşaatı "bizim hazırladığımız projeye göre yaptıracaksınız" diyorlar. Bizim arazimizi kaybetme ihtimalimiz var. Büyük şirketlerin istediği hisselerle hem fikir olmazsak izale-i şuyu ie elimizden alınabilir" diye konuşuyor.

BOZBEY: “VAY HALLERİNE…”

Adı Eko-kent olarak yansıtılan ancak ekolojik kavramlara ters düşecek şekilde 26 kata izin veren projenin reddini Bozbey anlamsız bulduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesini kararından dolayı eleştiren Bozbey, “Biz hiçbir olaya siyasi bakmıyoruz. Siyasi olarak gönderilmişse, vay hallerine.” dedi. Mustafa Bozbey, kararın siyasi gerekçeleri olduğunu ileri sürerek, 30 Mart sonrası hiçbir değişiklik yapmadan projeyi yeniden sunacaklarını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.