SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'le ilgili yeni iddialar

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakkında 3’ü kesinleşmiş hapis ve görevden uzakl

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakkında 3’ü kesinleşmiş hapis ve görevden uzaklaştırma cezası olduğunu söyledi. Yıldız, Bozbey’le ilgili 6 davanın devam ettiğini, 70 civarında da soruşturma dosyası olduğunu belirtti. 


Bozbey’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ilçeye 4 yılda toplam 388 milyonluk yatırım yaptıklarını ve bunun 216 milyon lirasının belediye, kalanının ise yap-işlet-devret modeliyle yapıldığını söylemesini değerlendiren Yıldız, “Yıllık bütçesi yaklaşık 135 triyon olan ilçe belediyesi bütçesinin ancak küçük bir kısmıyla yatırım yaptı. Bozbey, Nilüfere 800 trilyonluk yatırım gerçekleştiren AK belediyeciliği küçümsemiştir. Okullarımızın spor salonu ihtiyaçlarını, Fethiye Kapalı Spor Salonu’nu, Beşevler’de binlerce metrekare kent parkı, raylı sistemi Uludağ Üniversitesi’ne ulaşmasını Büyükşehir Belediyesi yaptı. Altınşehir Mahallesi’ndeki derenin ıslah edilmesi AK Parti belediyeciliğinin vatandaşa en güzel hizmetidir” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi kasasından Nilüfer’e 800 trilyon para harcadıklarına dikkat çeken Yıldız, ilçeye yapılan yatırımların Bozbey’i rahatsız ettiğini ileri sürdü. Vatandaşların Bozbey hakkında şikayetlerinin olduğunu ileri süren Yıldız, “Üçevler Mahallesi’ndeki meydan ve sokakların düzenlenmesinde toprak hafriyat çalışması yapılandan çok yüksek gösterilmiş. Beton kalınlığı 10 santimetre olarak hak ediş düzenlenmiş. Kazılardaki beton kalınlıkları 3-5 santimetre olarak ölçülüyor. Malzemeler kullanılmadan kullanılmış gibi gösterilip belediye kasasından ödemeleri yapılmış” dedi.
Bozbey ve arkadaşları hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na 7 ayrı şikayette bulunduklarını vurgulayan Yıldız, Bozbey hakkında kesinleşmiş cezaların olduğunu söyledi.
“HAZİNE ARSALARI BUHAR OLUP UÇMUŞ”
Ertuğrulkent’te hazineye ait 362 dönüm yeri olduğunu söyleyen Yıldız, bu yerin 200 dönümün hazineye imarlı yer olarak verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ancak Bozbey’in uyguladığı imar planlarıyla halkı yanılttığını söyleyen Yıldız, “Bozbey, Dörtçelik Hastanesi, Bursaspor’un Özlüce tesisleri, polis kriminal laboratuarı, okul arsalarını hazineye bıraktıklarını, şayet mahkeme kararlarını uygularsa vatandaşların buralara ortak olacağını iddia ediyor. Ancak vatandaştan ve hazineden alınan kamu binalarına vatandaşın ortak olması hukuken söz konusu değildir" dedi.
“YEŞİL ALANLAR RESTORAN OLDU”
Nilüfer’de yeşil alanlar üzerine kafeler, restoranlar yapıldığını anlatan Yıldız, “Bozbey’in bu yeşil alanları çeşitli kişi ve kurumlara usulsüz tahsis ederken başka siyasi partilere mensup kişilere siyasi destek için tahsis ettiğini de gözlemliyoruz” dedi.
Santral Garaj, Kent Meydanı ve Doğanbey’deki gökdelenlerin tartışıldığını, ancak vatandaşın yolunu kapatan ve imara aykırı olarak yapılan Nilüfer’de belediye hizmet binasının tartışılmadığını söyleyen Yıldız, Bozbey’in 1999 yılında İhsaniye Mahallesi’nde kişi başına düşen 22 metre kare yeşil alanı 10 metre kareye düşürdüğünü belirtti.
“TAPUSU OLMAYAN YERLERE SÖZLEŞME”
Tapusu olmayan yerlerle sözleşme yapıldığına dikkat çeken Yıldız, bu yöntemle hem belediyenin, hem de sözleşmeyi imzalayan tarafların mağdur edildiğini savunarak, “Tapu iptal davası var, ama siz sözleşme imzalıyor, karşı tarafı mağdur ediyorsunuz. Ancak Nilüferliler sanki ideolojinin mensubu gibi oy kullanmak durumunda, Bozbey de Nilüferlileri belli bir baskı altına alarak onların oylarına talip oluyor" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.