SON DAKİKA
Hava Durumu

Nükleer silahlar bu ülkenin canı

Kuzey Kore, nükleer silahların "ülkenin canı olduğunu" ve "milyarlarca dolara" bile ticaretinin yapılmayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2013 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kuzey Kore, nükleer silahların "ülkenin canı olduğunu" ve "milyarlarca dolara" bile ticaretinin yapılmayacağını açıkladı.



Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi,nükleer silahların "ülkenin canı olduğunu" ve "milyarlarca dolara" bile ticaretinin yapılmayacağını bildirdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jung Un'un başkanlığında toplananKuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi'nden yapılan ve resmi ajansın yayınladığı açıklamada, nükleer silahlarının "milyarlarca dolara" ticareti yapılmayacak "hazine" olduğu belirtildi.

Açıklamada, nükleer silahların, "ne Pyongyang yönetimini silahsızlanmaya zorlamayı amaçlayan müzakerelerde masaya koyulacak veya ekonomik anlaşmalarda yer alacak bir madde ne de siyasi bir pazarlık unsuru olmadığı" kaydedildi.

İşçi Partisi'nin karar mekanizması Merkez Komite'nin açıklamasında, " nükleer silahlı kuvvetlerin, ülkenin canını temsil ettiğini, bundan, emperyalist venükleer tehditler dünya üzerinde var olmayı sürdürdükçe asla vazgeçilemeyeceği" bildirildi.

Toplantıda, ekonominin güçlendirilmesi, yabancı ticaret ve yatırımın çeşitlendirilmesi, tarıma, hafif sanayiye ve "bağımsız nükleer enerji endüstrisine" odaklanılması, "uzay bilimi ve teknolojisinin geliştirilmesi" çağrılarında da bulunulduğu belirtildi.

Kuzey Kore dün Güney Kore ile "savaş durumuna" geldiğini duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.