SON DAKİKA
Hava Durumu

Nutuk ihtilal zihniyetinin sloganı haline gelmemeli...

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım'ın Uludağ Üniversitesi'nde okutulan "Nutuk Dersi" ile ilgili değerlendirme yazısı: 

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2013 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2013 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nutuk ihtilal zihniyetinin sloganı haline gelmemeli...
AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım'ın Uludağ Üniversitesi'nde okutulan "Nutuk Dersi" ile ilgili değerlendirme yazısı: 

“Hükümetlerimiz, devlet kurumları, sivil toplum örgütleri ve toplumun her kesiminin iyi niyetli çaba ve gayretleri ile 12 Eylül ve 28 Şubat’ın izleri silinmeye devam ediyor. Gelinen nokta, milletimizi genel olarak memnun ederken, sivil iradenin yerleşmesi, demokratikleşme sürecine yönelik iyileştirmelerin devam etmesi ve o karanlık günlere geri dönülmemesi için alınması gereken tedbirlerin yoğunlaştırılması yönünde ki beklentilerde büyüyor.

Ancak bu olumlu tablodan rahatsız olan ihtilal zihniyeti boş durmuyor elbette.

İhtilal döneminin sürek avını yöneten dinamiklerinden kalan kırıntılar, kendilerini gizleyerek devlet kurumlarının işgal ettikleri makamlarını, milletin üzerinde baskı unsuru olarak kullanmaya devam etme gayret ve gafleti içerisindeler.

Özellikle 28 Şubat sürecinde sürek avı yapanların şimdi nasıl suret-i haktan göründüklerini de çok iyi biliyoruz. Esasen onlarda bunun farkında olmalarına rağmen kendilerini de iyi kamufle ediyorlar.

İhtilal zihniyeti, sınıf, okul, cadde, sokak vb. kamusal alanlara, sürek avının simge isimleri verilerek yaşatılmaya çalışılıyor.

Maalesef benzer durumlarla zaman zaman Bursa’da da karşılaşıyoruz. Bunun bir örneğini de; 12 Eylül ürünü olarak, Uludağ Üniversitesi’nde NUTUK’un ders olarak okutulmaya başlanmış olması oluşturmaktadır.

Atatürk İlke ve İnkılâpları dersi neredeyse her kademe okulda okutulmaya devam ederken ve bu duruma saygı gösterilirken, NUTUK’un sadece Uludağ Üniversitesinde ders olarak okutulmaya devam ediyor olması, ihtilal zihniyetinin simgesi ve sloganı haline getirilme çabalarını doğru bulmuyorum. Zira, hiç kimsenin bu ve benzeri kaynakları kendi uhdesine alması, simgesi ya da sloganı haline getirmesi, bunun üzerinden insanları kamplara, gruplara ayırması, hele çökmüş zihniyetlerine alet etmelerine asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Huzur ve barış ortamına bu kadar yaklaşılmışken, insanlar birbirlerine saygı ve sevgi ile bakarken, üniversite yönetiminin, dersin devamı konusunu en kısa sürede yeniden değerlendirip, bu duruma artık bir son vermelerinin yararlı olacağını düşünüyorum.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.