SON DAKİKA
Hava Durumu

O cübbeleri hemen çıkarın!  

Mudanya yolu üzerinde 280 promil alkol ve 200 km hızla kullandığı BMW x5 aracıyla bir işçi ailesinin aracına fren izi dahi olmaksızın ça

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
O cübbeleri hemen çıkarın!  
Mudanya yolu üzerinde 280 promil alkol ve 200 km hızla kullandığı BMW x5 aracıyla bir işçi ailesinin aracına fren izi dahi olmaksızın çarparak 8 yaşında bir çocuğun ölümüne sebep olan ve bir gün dahi gözaltında tutulmayan iş adamı M. K. Ö.’nün savunmasını üstlenen Zekeriya Birkan, mahkemede müvekkilinin masumiyetini “Gerekirse cübbemi bile çıkarırım” sözleriyle savundu. Acılı aile Birkan’a sesleniyor; “O cübbeyi hemen çıkar!”

 

Aylardır yazıyoruz; AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile ortağı Zekeriya Birkan, öncesinde avukatlığını yapmadıkları halde Bursalı iş adamlarının çetrefilli dosyalarını üstleniyor. Ali Hazır ve Nurettin Kutlucan davaları da Torun ve Birkan’ın savunduğu dosyalar arasındaydı. Bu davalara bir yenisi daha eklendi; Birkan, 8 yaşında bir çocuğun ölümüne sebep iş adamı M. K. Ö.’nün savunmasını kazadan 5 gün geçtikten sonra üstlendi. 7 Kasım Cuma günü gerçekleşen duruşmada Zengingönül ailesi, sanığın ailesinin kaza sonrası kendilerine yakın davrandıklarını ancak şikayetçi olmaya karar verdiklerinde Kutay Zengingönül’ün tedavi masraflarını dahi geri istediklerini anlattı. Aileyi yıllardır tanıdığını söyleyen avukat Zekeriya Birkan, anlatılanların doğru olamayacağını savunarak “Gerekirse cübbemi çıkarırım” dedi. Duruşma sonrası koridorda anne Emine Zengingönül Birkan’a seslendi; “Zekeriya Birkan, o cübbeyi hemen çıkar!”

Mudanya yolu üzerinde, kaza anındaki ölçümde 280 ve karakoldaki ölçümde 248 promil alkol ve 200 km hızla kullandığı BMW x5 aracıyla bir işçi ailesine fren izi dahi olmaksızın çarparak 8 yaşında bir çocuğun ölümüne sebep olan iş adamı M. K. Ö.’nün savunmasını Torun- Birkan ortaklığındaki hukuk bürosu üstlendi. 30.03.2014 saat 02:00’de gerçekleşen kazanın ardından karakolda ifadesi alınan iş adamı M. K. Ö. gözaltında tutulmadan salıverildi. Kazada 8 yaşındaki oğulları Kutay Zengingönül’ü kaybeden, Yılmaz- Emine Zengingönül çifti çocuklarının tedavisi için çabaladıkları haftalar boyunca sanık M.K.Ö.’yü hiç görmedi, “Bu bizim günahımız” diyerek vicdanını rahatlatmaya çalışan baba Ü. Ö. ile muhatab oldu.

“BAŞBAKANIN AVUKATINI TUTTUM!”

Kestel- Barakfakih bölgesinde otomotiv kauçuk fabrikalarından birinin sahibi olan Ü. Ö., ailenin şikayetçi olacağını öğrendiğinde Yılmaz Zengingönül ile anlaşmak için ev, araba ve diğer çocukları Eray’ın eğitim masrafları için maddi kaynak teklifinde bulundu. 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı kazaya 280 promil alkol ve 200 km hız ile sebep olan M.K. Ö.’nün nasıl olup da ceza almadığını soran yakınlarına ise Ü. Ö.’nün, Birkan’ın ortağı Cemalettin Torun’u da kastederek, “Başbakanın avukatını tuttum!” dediği öğrenildi. Kaza sırasında ailenin avukatı Burak Giray iken, kazadan 5 gün sonra davayı Cemalettin Torun- Zekeriya Birkan hukuk bürosu devraldı. Ailenin yakını olan ve duruşma sırasında da mahkeme salonunda yanlarında bulunan AK Parti İl eski Başkanı Nagıp Vardar’ın, Torun ile sanık ailesini tanıştırdığı söyleniyor.

BU ÇOCUK HİÇ YAŞAMAMIŞ GİBİ YAPAMAYACAKSINIZ!

Zengingönül ailesinin avukatı Özgür İnanç Yağmur, mahkemedeki savunmasında olayı Münir Özkul filmlerindeki “her istediğimi alırım” diyen zengin patron zulmüne benzetti. M. K. Ö. hakkında TCK 85/2’nci maddesine göre taksirli adam öldürmek suçundan iddianame düzenlendiğine dikkat çeken Yağmur, TCK 23/3’ncü maddesinin uygulanmasını ve “bilinçli taksirle adam öldürmeye sebep olmaktan” yargılanmasını istedi. Kutay Zengingönül’ü kastederek, “Bu çocuk hiç yaşamamış gibi yapmanıza izin vermeyeceğim” diyen avukat Yağmur savunmasında şunları söyledi: “Hakkında adli kontrol dahi uygulanmayan M. K. Ö., sanki hiçbirşey olmamış, 8 Yaşındaki Kutay ölmemiş gibi hayatına devam etmiştir. Sanığın babası, yaşadıkları duygusal travmayı atlattıktan sonra davacı olan Zengingönül ailesinden Kutay’ın hastane masraflarını ve hayatta kalan diğer çocukları Eray’a alınan laptopu ve mezar parasını geri istemiştir.”

OLAY GECESİ NELER YAŞANDI?

30.03.2014 günü 02:00’da yaşanan kazaya sebep olan M. K. Ö.’nün, Mudanya’da alkollü bir restoranda eşiyle tartıştıktan sonra ayrı araçlarla yola çıktığı öğrenildi. Aile ziyaretinden dönerken araçlarına arkadan 200 km hız ile çarpılan Emine Zengingönül, arabadan fırlayarak yakındaki toprak zemine düştü. Olay gecesini hatırlamayan Emine Zengingönül, halen çelik korse ile tedavi görüyor ve ailesi ile doktorların tavsiyelerine karşın psikolojik destek görmeyi reddediyor. Ailenin diğer oğlu 6 yaşındaki Eray Zengingönül, psikolojik destek görüyor ve ağabeyinin mezarında bulduğu beyaz bir taşla uyuyor. Olay gecesi oğlu Kutay’a tek başına ilk yardım yapan baba Yılmaz Zengingönül’ün fiziksel ve psikolojik tedavisi sürüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.