SON DAKİKA
Hava Durumu

'O tabela' indi, sağduyu hâkim oldu...

           Gazetemizin 17- 24 Haziran tarihli 111. sayısında Şaypa’nın Kükürtlü Camiii

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2013 01:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2013 02:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'O tabela' indi, sağduyu hâkim oldu...
           Gazetemizin 17- 24 Haziran tarihli 111. sayısında Şaypa’nın Kükürtlü Camiii üzerine astığı market tabelasının ortaya çıkardığı görüntü kirliliğini anlattığımız dosyamız ses getirdi, Şaypa ailesi “O tabela”yı indirdi.

 

Muhafazakâr kimliği ve sayısız hayır kurumuna yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Şaypa ailesi, görüntü kirliliğine sebep olan “O tabela”yı Kükürtlü Camii duvarından indirerek sağduyulu bir adım attı. Kamuoyuna sunduğumuz dosyada Kükürtlü Camii altının Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın onayı olmadığı halde Şaypa tarafından ticari alana dönüştürülmesi ve cami üzerine asılan tabelanın görüntü kirliliği oluşturduğunu duyurmuştuk. Haberimiz üzerine sağduyulu davranıp gazetemize açıklama yapan Şaypa yetkilileri, konunun bu şekilde gündeme gelmesinden firma olarak üzüntü duyduklarını, gerekli izinleri almaya çalıştıklarını ancak çeşitli sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi. Yetkililer söz konusu izinlerini tamamlayarak gecikmenin sebebine dair açıklamada bulundu.

RUHSAT VE İZİNLERDE

NEDEN GEÇİKME OLDU

Kükürtlü Camii’nin de içinde bulunduğu dini tesis alanında gerçekleştirilen ticari faaliyete dair ruhsat ve izinlerin tamamladığı açıklaması Süleyman Çelebi Camii ve Kütüphane Yaptırma Derneği Başkanı Hayrettin Akpınar’dan geldi. Akpınar süreci şu şekilde açıkladı: “Şaypa’nın söz konusu şubesi, cami altında değil kültür merkezimiz altında bulunuyor. Cami’nin altında ise 1100 metrekarelik bir kütüphanenin yapımı devam etmektedir. Derneğimiz tarafından satın alınan ve yola terklerin bir kısmı hazinece iade edilen alanda cami, kütüphane, Kültür merkezi, sağlık ocağı ve otopark yapılması üzerine plan hazırlanmıştır. Osmangazi Belediyesi’ne 04.05.2009 tarihinde başvuruda bulunduk, 03.04.2010 tarihinde 113 sayılı karar ile planımız kabul edildi, Büyükşehir Belediyesi de 11.03.2010 tarihinde 246 sayılı karar ile planı onayladı. Ruhsat başvurumuzu da Osmangazi Belediyesi’ne 14.06. 2012’de yapmıştık, 02.05.2013 tarih ve 441 No ile ruhsat alındı. Gecikmenin nedeni; Hazine yeri olan bir kısım arazinin bize devrinin geç yapılması ve estetik kurul raporu yazacak karar komisyonunun geç toplanmasıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.