SON DAKİKA
Hava Durumu

Odunluk köprüsü açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Odunluk ile Dikkaldırım mahallelerini birbirine bağlayan Odunluk Köprüsü törenle trafi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2013 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2013 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Odunluk ile Dikkaldırım mahallelerini birbirine bağlayan Odunluk Köprüsü törenle trafiğe açıldı. 


Bursa’nın ulaşımında tıkanan damarlara köklü çözümlerle nefes aldıran Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle hayata geçirilen yatırımlar zincirine Osmangazi ile Nilüfer ilçelerini birbirine bağlayan Odunluk Köprüsü ile yeni bir halka daha eklendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da karada, havada ve denizde yapılan önemli çalışmalarla ulaşımın daha da rahatladığını belirterek, Odunluk Köprüsü’nün de bölgedeki trafiğe nefes aldıracağını belirtti.
Başkan Altepe, Odunluk Köprüsü ile bölgede yıllardır yaşanan sıkıntıların da önüne geçildiğini ifade ederek, “Burada yıllardır yaşanan bir sorunu, belki de 10 - 20 yıl önce yapılması gereken bir çalışmayı daha çözüme kavuşturduk. Eskiden dereden geçen araçların yolda kaldığını duyardık. Artık böyle olmayacak. Odunluk Köprüsü ile Odunluk, Hüdavendigar, Dikkaldırım ve Çekirge semtlerini birbirine bağlayan bu köprü kısa zamanda tamamlandı” dedi.
Şehrin şantiye görünümünde olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bursa’nın her köşesinde her yönden büyük çalışmalar yürütülüyor. Odunluk Köprüsü de Nilüfer ve Osmangazi ilçelerini birbirine bağlayan güzel bir gerdanlık oldu” diye konuştu.
Bursa için ‘Ulaşım Master Planı’nın hazırlandığını hatırlatan Altepe, kente bu dönemde yaklaşık 40 km’lik metro ağı kazandırıldığını da ifade etti. Bu dönemde ulaşıma çok önem verildiğini vurgulayan Başkan Altepe, kent içi trafikte sıkıntı çekilen kördüğümlerin ortadan kalkması için ihtiyaç duyulan noktalarda yatırımların yapıldığını ve Bursa’ya bu dönem 31 köprü ve kavşak kazandırıldığını ifade etti.
Odunluk Köprüsü’nün dağ ilçelerinden gelen vatandaşları çok rahatlatacağını belirten Altepe, “Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan bölgesinden gelen vatandaşlar Osmangazi İlçesi’ne ulaşımda bu yolla İnkaya’ya bağlanacak. 60 m uzunluk ve 15 m genişliğinde olan bu köprü, 1 gidiş ve 1 geliş olmak üzere yaya kaldırımlarına da sahip. Yaya yollarının kenarına geçici olarak konulan korkulukların yerine kısa zamanda ferforje korkuluklar takılacak” şeklinde konuştu.
Altepe, Odunluk Köprüsü’nün İnkaya bağlantı yolu ile Çekirge Mahallesi Uludağ Caddesi’nin trafik yükünü de önemli ölçüde ortadan kaldıracağını sözlerine ekledi.
Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise Bursa’nın rahatlatılması ve kentin yaşam kalitesinin artırılması için ulaşım alanında önemli işler yapıldığını söyleyerek, “Alternatif güzergahlarla ulaşımı rahatlatırken Bursa’ya her alanda hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederek, “Köprüler kuruyor, ilçeleri birbirine bağlıyoruz. Bu noktada belediyeler, devlet ve vatandaşlar arasında da gönül köprüsü kuruluyor” diye konuştu.
Protokol mensuplarıyla konfetiler eşliğinde kurdele keserek Odunluk Köprüsü’nü trafiğe açan Başkan Altepe, daha sonra köprüyü kullanan sürücüleri selamladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.