SON DAKİKA
Hava Durumu

Öfkeli polis mahalleyi ayağa kaldırdı

Bursa'da mahalle sakinleri, polis komşularını protesto etmek için sokağa döküldü.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öfkeli polis mahalleyi ayağa kaldırdı
Bursa'da mahalle sakinleri, polis komşularını protesto etmek için sokağa döküldü.
İddiaya göre Emek Karakolu'nda görev yapan polis memuru H.K., evinin önünde gürültü yapıldığı gerekçesiyle gençlerin üzerine yürüdü. Yunuseli Mahallesi 23 Nisan Parkı'nda meydana gelen olayda polis memuru H.K.'nin kafasına silah dayayıp yan tarafına ateş ettiğini ileri süren Yasin Aydın (23) adlı genç ve arkadaşları, komşuları olan polis memurunu evinin önünde protesto etti. Mahalle sakinleri, parkın çok kalabalık olduğu saatlerde önce evinin balkonundan parkta oturan ailelere küfürler edip ardından aşağı inerek ateş ettiği iddia edilen polis memuru hakkında ilgili makamların harekete geçmesini talep etti.
Olayın çok sayıda şahidi olduğunu ve polisin bu hareketinin ilk olmadığını iddia eden Yasin Aydın, "Dün akşam parka geldiğimde polis evinin camından önce bağırdı, sonra koşarak üzerimize geldi. Burada aileler ve çocuklar oturuyordu. "Hepinizden bıktım, artık buraya gelmeyin" diyerek üzerimize geldi. Ben ona, "Sen kimsin" dediğimde beni gırtlağımdan tutarak silahını kafama dayadı. Ardından yan tarafımdan ateş etti. Daha evvel bu parkta köpeğini gezdiren bir arkadaşımıza da aynısını yaptı. Araya çevre esnafı girmese belki de şu anda hayatta olmayabilirdim. 155'i aradığımda bana yumruk atıp tekrar ateş etti" dedi.
Polis hakkında suç duyurusunda bulunmalarına rağmen olayın örtbas edilmek istendiğini öne süren Yasin Aydın, "Karakola gittiğimizde bize denilen tek şey, 'Arkadaşımızın psikolojisi bozuk' gibi bir bahane oldu. Bizi uzlaştırmaya çalıştılar. Böyle bir rezillik olabilir mi? Çok sayıda şahidimiz var. Çevredeki herkes korku içinde. Bu olayın bir an önce sonuçlanmasını ve bu polisin buradan alınmasını istiyoruz. Bu mesele çözülmediği sürece buradan ayrılmayacağız" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.